Свалиха обвиненията на Пламен Бобоков и Пламен Узунов за търговия с влияние

1
Продължава разследването за участие на братя Бобокови в група за нерегламентирано управление на опасни отпадъци
Продължава разследването за участие на братя Бобокови в група за нерегламентирано управление на опасни отпадъци Снимка: Приста Ойл Холдинг

Продължава разследването за участие на братя Бобокови в група за нерегламентирано управление на опасни отпадъци

Продължава разследването за вноса на отпадъци и престъпна група, ръководена от бившия зам.-министър на околната среда Красимир Живков и Атанас Бобоков, член на която е бил и Пламен Бобоков, съобщават от пресцентъра на софийска градска прокуратура.

Делото е образувано на 18 юни 2020 година по отделени материали от досъдебно производство на Специализирана прокуратура и е водено за "престъпен сговор".

В хода на разследването са събирани и проверявани доказателства за това дали за времето от ноември 2019 година до края на януари 2020 година в Русе и София е сговорено с едно или повече лица да бъдат извършвани в страната или чужбина за търговия с влияние. Имаше предположения, че Бобоков и Узунов са лобирали за назначаване на посланици в дъжави, където бизнесменът има интереси.

Узунов и Бобоков бяха обвинени, но от събраните доказателства е било установено, че деянията не са престъпление, уточняват от прокуратурата.

В същото време продължава разследването за участие в група за нерегламентирано управление на опасни отпадъци, ръководена от бившия зам.-министър на околната среда Красимир Живков и Атанас Бобоков, член на която е бил и Пламен Бобоков. Делото беше внесено в съда, но магистратите го върнаха на прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    мммм
    Това си беше най-явния опит за клеветене и в последаствие присвояване на бизнес от предишната власт. Арестувани за отпадъци, после помедийте се въртяха.. смс-и с президента, ходатайстване за прокурор /който така и не станал прокурор/, ежедневно Гешев говореше по всички телевизии, че Бобокови са направо престъпници. Без съд и присъда. Виждаше се, че целта бе една - да се намери нещо, което да ги отстрани и бизнесът им да бъде "спасен" от точния човек.
  • 6
    3
    хм
    Нали писах и преди: "Изпит се взима с явяване, дело се печели с отлагане!"
  • 7
    2
    Възмутена
    Това си беше неуспешно упражнение на несъществуващата вече специализирана прокуратура.... Братя Бобокови не са учили дистанционно. Завършили са образованието си присъствнено.
  • 8
    1
    daskal
    Да, става все по-интересно около Бобокови. Накрая ще вземат да го зачукат на държавата (тоест на нас) и да приберат милиони левове обезщетение. И с право.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари