Стрелба в автомобилен завод в Германия

0

Двама души са убити

Двама души са убити при стрелба в автомобилен завод в Германия. Инцидентът е станал в Зингелфинген, на 17 километра от Щутгарт.

Охраната на комплекса е обезвредила и предала на властите 53-годишният извършител. Той и двете му жертви на 44 години са работили за външен доставчик на услуги. Мотивите за стрелбата се изясняват. До края на седмицата е спряно производството в едно от халетата, но заводът като цяло продължава да работи, информира БНТ.

Комплексът, в който работят 35 хиляди души е бил евакуиран за кратко. Там се произвеждат луксозните лимузини от най-висок клас на марката. Трагедията постави отново на дневен ред необходимостта от затягане мерките за притежание на оръжие в Германия след серия инциденти, много от които свързани с екстремизъм. В страната са регистрирани 940 хиляди собственици при население 84 милиона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    88
    За сведение на редакторката на статията: заводът на Mercedes-Benz се намира в град ЗинДелфинген, а не както е написано в ЗинГелфинген! Гледайте ги тези неща, има интернет и други средства за проверка! Излагате се
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари