Столичният квартал "Мусагеница" осъмна с асфалтирани дървета

0

След извършените ремонтни дейности са изненадани както жителите на квартала, така и районната общинска администрация

Столичният квартал "Мусагеница" осъмна с асфалтирани дървета. Настилката е положена върху една от градинките в квартала, която се използва от живеещите там. След извършените ремонтни дейности са изненадани както жителите на квартала, така и районната общинска администрация, съобщи БНТ.

"В събота следобед видях багери и валяк. В първия момент помислих, че нещо ремонтират, но в крайна сметка сътвориха това. Беше градинка, имаше заведение, имаше трева. Някой явно е решил, че тук е нужен паркинг", разказа Димитър Казаков, жител на квартала.

По думите му никой не е питал или предупредил живущите за случващото се. Сигнал за случая е подаден и в администрацията на район "Студенстки", откъдето са изпратили две работни групи.

"Вчера две работни групи дойдоха на място с наши колеги, едната се занимава изцяло с наредбата по опазване на околната среда, другата е за нарушения по ЗУТ. Създадени са два констативни протокола с предписания за незабавно премахване на асфалта", обясни Василена Георгиева, началник на отдел " Контрол по строителството и инженерна инфраструктура" при СО-район "Студентски".

Екипите са открили човека, който стои зад полагането на асфалта, като той доброволно е подписал протколите за нарушението си.

"Той обясни, че не е искал това да се случи. Искал да направи допълнителен подход към търговския обект в близост, но дори това пак попада в рамките на общинския имот", посочи Георгиева.

Настилката е положена върху общински имот, който е предвиден за озеленяване и няма никакви строителни книжа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари