Стена от автомобилни гуми се срути в Долапите

0
Оградата от гуми е незаконна, тъй като по този начин собственикът разширил двора си, за сметка на улицата
Оградата от гуми е незаконна, тъй като по този начин собственикът разширил двора си, за сметка на улицата Видео: КИС 13

Стена от автомобилни гуми се срути вчера преди обяд в русенския квартал Долапите. Цял късмет било че по това време по улицата не са минавали хора или автомобили. Причината за падането на подпорната стена е слягане на терена вследствие на валежите през последните дни. Хората много се уплашили, тъй като улицата е пряк път между долната и горната част на квартала и често се използва от пешеходци  и шофьори.

Според кметския наместник на Долапите Светлин Савов, оградата от гуми е незаконна, тъй като по този начин собственикът разширил двора си, за сметка на улицата. Оказа се че проблемът е от 10-ина години, като Антон Антонов постоянно надграждал стената и сега тя е висока около 4 метра.

Спорът за оградата стигнал до съда. В момента собственикът обжалва. Има предписание на общината да премахне оградата, което той не е изпълнил. Антон Антонов отрича стената да е незаконна, тъй като била направена по старата регулация на улицата.

Тъй като друга част от дългата 50-ина метра стена се е наклонила и заплашва да падне, улицата бе затворена за движение. След премахването на оградата, трябва да се извърши укрепване на терена.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари