Стартира дни на отворените врати в Областна администрация

0

Днес, 25.04.2016 г., Явор Янчев – заместник областен управител на Област Русе, посрещна в кабинета си ученици и преподаватели от ПГПТ „Атанас Буров“.

Опознавателната срещата с учениците се организира в рамките на традиционната за Областна администрацияРусе кампания „Дни на отворените врати“, инициатива на отдел „Административен контрол и регионално развитие“.

С радостни чувства Явор Янчев приветства възпитаниците на ПГПТ „Атанас Буров“. За основна цел на Дни на отворени врати в Областна администрацияРусе той определи възможността младите хора да получат реална представа за работата на държавните институции и да се запознаят със спецификата на административната дейност.

Отчитайки потенциала на младото поколение, поело по пътя на своята професионална реализация, Янчев се обърна към учениците с призив „каквито и да са изкушенията навън от България, насърчавам черпенето на международен опит в обучението, но с уговорката да се приберете в родината си, за да прилагате тук придобитите знания и умения“.

Посещението продължи с информационна обиколка на сградата на Областна администрация Русе и завърши с презентация на тема „Функции и правомощия на Областния управител“.

В първия ден от Дни на отворени врати на Областна администрацияРусе се включиха 26 ученика на ПГПТ „Атанас Буров“. Професионална гимназия по промишлени технологии „Атанас Буров“ е пряк наследник на най-добрите традиции на допълнително занаятчийско училище „Атанас Цонев Буров“ към Русенската търговско-индустриална камара, създадено през 1923 година и на първото в България Фабрично-заводско училище, основано през 1948 година. Днес ПГПТ „Атанас Буров“ е първото пилотно училище в Русенска област, въвело в учебната си програма дуалното обучение.

Следващото посещение, организирано в рамките на Дни на отворените врати, ще бъде на 27 април (сряда) от ученици от Математическа гимназия „Баба Тонка“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Момченце слушайки опера се обръща към майка си:
- Ако викаме така, нас в детската градина ни наказват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари