Становище на Kaufland: Всички продукти на марката „Брей!“ са български

2
„Произведено в България“ - Да, ама... НЕ!
„Произведено в България“ - Да, ама... НЕ!

Становище на Kaufland България по повод видео, публикувано в Youtube и социалните мрежи

Във връзка с видео, публикувано в Youtube и социалните мрежи, в което обект на коментар е марката „Брей!“, Kaufland България би искала да коментира следното:

Kaufland България категорично заявява, че продуктът лютеницаБрей!“ е български, каквито са всички продукти на марката „Брей!“. ЛютеницаБрей!“ е произведена от фирма „Траки Фууд ЕООД“ в с. Стряма, област Пловдив.

Направените във видеото заключения въз основа на баркода на продукта, че това не е български артикул, са категорично неверни и заблуждаващи. Използваният върху етикета баркод е издаден при стриктно спазване на всички изисквания на българското законодателство. Това е вътрешнофирмен баркод на Kaufland, който компанията предоставя на доставчици и производители на продукти от собствените марки на търговската верига, каквато е „Брей!“. Надписът „Произведено за“ категорично не означава, че този продукт не е произведен в България, а че се произвежда за продажба единствено в мрежата на Kaufland и може да бъде купен само в Kaufland. Всички над 100 продукта под марката „Брей“ са произведени от 31 утвърдени на пазара български производители, с които търговската верига успешно си партнира.

Надписът „С българска капия“ върху етикета на лютеницаБрей!“ има за цел да създаде максимална информираност у потребителя и да подчертае не само, че продуктът е произведен в България, но и че основната суровина, от която е произведен, е от изцяло български произход.

В отговор на твърдението, че Kaufland е германска верига, в която българските стоки почти не присъстват или са много малко като общ дял от предлаганите стоки, Kaufland България припомня, че предлага разнообразие от над 4 300 родни продукта средно за страната, като техният брой в най-големите хипермаркети на веригата достига 5 000. Над 60% от производителите, с които Kaufland работи, са български, а делът на българските артикули в различни стокови групи надхвърля 70%. Търговската верига непрекъснато работи в посока подкрепа на българските производителите и увеличаване на асортимента от родни продукти в своята мрежа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари