Стачка парализира транспорта в Гърция

1
Стачка парализира транспорта в Гърция
Стачка парализира транспорта в Гърция Видео: NOVA

Хиляди работници блокираха столицата Атина

24 часова стачка парализира транспорта в Гърция. Хиляди работници блокираха столицата Атина в защита на своите трудови права и с искания за по-високи възнаграждения.

Като част от синдикалната акция, стотици кораби останаха акостирали в пристанищата, а железопътният транспорт също беше спрян. Към протеста, макари и за няколко часа, се включиха шофьорите на автобуси и таксита. Стачката в Гърция е организирана от най-големия профсъюз в частния сектор.

През последния месец минималната заплата беше повишена с 6,4% до 830 евро, което е четвъртото подобно увеличение за 5 години, съобщава NOVA. Въпреки това работниците казват, че увеличенията на заплатите не са достатъчни, за да се справят с нарастващите разходи за храна и жилище.

Балони с цветовете на палестинското знаме бяха пуснати пред Парламента по време на първомайските митинги в Гърция, а протестиращите призоваха за прекратяване на войната в Газа. Няколко хиляди души носеха знамена, транспаранти и плакати в подкрепа на Палестина и на протестите, които се провеждат в университетските кампуси в САЩ.

Виждаме как жизненият стандарт се понижава, а въоръжените конфликти избухват навсякъде - както в Украйна, така и в Близкия изток. Ние се противопоставяме на геноцида в Газа, изпращаме послание за подкрепа както на студентите в САЩ, така и на всички хора по света, които се противопоставят на този геноцид”, заяви Пераки, служител в телекомуникационна компания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари