Спипаха бракониер в река Дунав край остров Люляка

2

Инспектори от ИАРА откриха 85 метра немаркирани мрежи

ИАРА направи проверки по вода в река Дунав.

При извършена рутинна проверка по вода на река Дунав в градската част на Русе до остров Люляка, инспектори от сектор „Рибарство и контрол – Русе“ при Териториално звено-Русе към ИАРА установиха лице, извършващо любителски риболов в периода на забраната. Риболовът е бил извършван от борда на кораб „Инерт 10“. За констатираното нарушение беше съставен акт за установяване на административно нарушение, а риболовният уред иззеха в полза на държавата.

По време на инспекцията във водите на река Дунав бяха открити в работно положение 2 броя немаркирани мрежи, с обща дължина 85 метра. Същите бяха извадени от водата, а уловената риба (12 кг) върнаха обратно във водите на реката.

Инспекторите констатираха лица, риболуващи от борда на кораб, плаващ под чужд флаг с 2 броя въдици и мрежен риболовен уред „серкме“. При подход към кораба за проверка лицата видяха инспекторите, изхвърлиха зад борда на кораба риболовните уреди и се скриха на кораба. Уредите бяха извадени от водата и са отнети в полза на държавата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Спонсор
    И ко прайм ся? По приказа на оня ШМОКО ТАГАРЕНКО УКРИТЕ ИЗФЪРЛИА въдиците? А Галя от ПОСОЛСТВОТО и ФАКЕН ДЕР ЛАЙНЕН не разрешават санкций? Имаме късмет, че ги няма от ОСРАНАТА МАК ЕДОНИЯ, да видите ко ша стане?
  • -6
    2
    Секарио
    Ееее я да не се правите на дествени курви. Всички се знаете крадци. Толкова години бракониерстват и нищо не правите мухльовци. Седите на фейсбук и си бъркате в гъзъ по цял ден. Ден да мине друг да дойде до заплата. Като не са ва обезглавили както мексиканците правят. Аз дори с един приятел сме пускали сигнал за бракониерство и нищо. Скрийте се мишки
  • 5
    1
    Рибар
    Дерете ги браконерите! Даже по един бой им хвърляйте! 😂
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари