Социалните мрежи свалиха забраната над профила на Доналд Тръмп

0
Бившият президент на САЩ може да се завърне във Facebook, Instagram и Twitter
Бившият президент на САЩ може да се завърне във Facebook, Instagram и Twitter Снимка: Facebook

Бившият президент на САЩ може да се завърне във Facebook, Instagram и Twitter

Бившият президент Доналд Тръмп може скоро да се завърне във Facebook, Instagram и Twitter и да достигне до огромната аудитория на всеки, след като компаниите зад тези платформи са възстановили достъпа до неговите акаунти, пише „Стандарт“.

Но това може да е само началото. Решенията на Twitter и сега майката на Facebook Meta да върнат Тръмп може да накарат – или поне да осигурят покритие за – редица други платформи да предприемат подобни ходове.

Facebook и Twitter ограничиха акаунтите на Тръмп след атаката от 6 януари. Забраните бяха възприети като необходими поради опасения, че Тръмп може да използва техните платформи, за да подтикне към допълнително насилие.

Много други платформи последваха примера, включително YouTube, Snapchat и платформата за стрийминг на игри Twitch. Shopify, компания за електронна търговия, премахна два магазина, свързани с Тръмп, а доставчикът на цифрови плащания Stripe заяви, че ще спре да обработва плащания за кампанията на Тръмп. В някои случаи платформите ограничаваха канали или съдържание, което беше свързано с тогавашния президент, ако не беше пряко свързано - Reddit и Discord, например, забраниха про-Тръмп групи в своите платформи.

Дигиталното изгнание на Тръмп го подтикна да стартира собствена платформа за социални медии, Truth Social. Няма яснота обаче дали Тръмп дали ще възобнови публикациите в Twitter, Facebook и Instagram.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари