Словакия спря военната помощ за Украйна

5
Министерството на отбраната на страната обмисляше изпращането на нов пакет от помощ
Министерството на отбраната на страната обмисляше изпращането на нов пакет от помощ

Министерството на отбраната на страната обмисляше изпращането на нов пакет от помощ

Служебното правителство на Словакия обяви, че е спряло изпращането на по-нататъшна военна помощ на Украйна, тъй като политическите партии, които се противопоставят на такава подкрепа, преговарят за формиране на коалиция след изборите в края на миналата седмица, предава "Фокус“.

"Напускащото служебно правителство в Словакия няма да изпраща повече военни материали в Украйна, заяви правителствен говорител.

Министерството на отбраната на страната обмисляше изпращането на нов пакет от помощ.

Ляво-популистката партия на бившия премиер Робърт Фицо спечели парламентарните избори миналата събота, след като обеща да спре да изпраща оръжия на Киев, да блокира потенциалното членство на Украйна в НАТО и да се противопостави на санкциите срещу Русия.

Президентът на Словакия Зузана Чапутова поиска в понеделник от Фицо да се опита да състави коалиционно правителство. Той трябва да направи това до 16 октомври.

"Решението по този въпрос трябва да отразява резултата от последните парламентарни избори и следва резултата от разговорите за съставяне на правителство, които се провеждат тези дни“, заяви Мартин Стрижинец, говорител на Чапутова: "Решение за предоставяне на военна помощ в този конкретен момент би създало прецедент за бъдещи промени на политическата власт“.

Фицо беше принуден да подаде оставка като министър-председател през 2018 г. след масови протести в страната заради убийството на разследващ журналист.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Sтанко
    Скоро и по други места ще има подобни действия...само ние ще сме последни, ако не ни запраскат до тогава, че сме с гумени глави родени...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари