Следствен експеримент доказа, че граничният полицай е убит с изстрел от турска територия

0
Резултатите от експеримента обяви по време на брифинг началникът на отдел „Криминалистика“ в НСлС Даниел Цонков
Резултатите от експеримента обяви по време на брифинг началникът на отдел „Криминалистика“ в НСлС Даниел Цонков Снимка: БНТ / стоп кадър

Резултатите от експеримента обяви по време на брифинг началникът на отдел „Криминалистика“ в НСлС Даниел Цонков

Изстрелът, довел до смъртта на граничния полицай, е произведен директно срещу него, по безспорен начин, през загражденията, от турска страна, потвърдиха от Националното следствие, цитирани от БНТ

Граничният полицай е бил непосредствено до направения отвор в оградата, като след този изстрел са произведени още няколко изстрела към автомобила на "Гранична полиция". Стрелците са се изтеглили навътре към територията на Република Турция.

"Използвана е съвременна криминалистична техника и технически средства. Целта беше да се установят мястото откъдето са произведени изстрелите и тяхното направление", разясни по време на брифинга началникът на отдел „Криминалистика“ в НСлС Даниел Цонков.

В района на 242-ра пирамида до село Голям Дервент, където беше убит граничният полицай Петър Бъчваров, български и турски следователи направиха следствен експеримент. Възстановяването на събитията имаше за цел да потвърди мястото на произведена стрелба.

Окръжната прокуратура образува досъдебно производство на 8 ноември. Разследването се води по чл. 116 от Наказателния кодекс за причиняване на смърт по непредпазливост на длъжностно лице. Законът предвижда за това престъпление от 20 до 30 години лишаване от свобода или доживотен затвор. По делото са назначени балистична и съдебно-медицинска експертиза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари