След приемане на еврото хърватски фирми са увеличили неправомерно цените

0
Глоби на стойност 234 000 лева са наложени на фирмите, прибегнали до нелоялни бизнес практики
Глоби на стойност 234 000 лева са наложени на фирмите, прибегнали до нелоялни бизнес практики

Глоби на стойност 234 000 лева са наложени на фирмите, прибегнали до нелоялни бизнес практики

Държавният инспекторат в Хърватия е наложил 151 глоби на обща стойност 234 000 евро на икономически оператори, които са прибегнали до нелоялни бизнес практики след приемането на еврото като законно платежно средство в Хърватия на 1 януари, съобщи днес хърватският премиер Андрей Пленкович, цитиран от Хина. Пленкович каза това във времето за въпроси в парламента, предаде БТА.

Проверките ще продължат, заяви хърватският премиер. Той отбеляза, че правителството има три арсенала от мерки за справяне с неоправданото увеличение на цените - премахване на субсидиите, налагане на данъци и връщане на цените на предишно ниво. Пленкович припомни, че миналата година правителството е приело три пакета помощи на обща стойност от 3,6 милиарда евро, за да помогне на домакинствата и бизнеса да се справят с кризата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари