Слави Трифонов: Лена Бориславова е фалшифицирала редица документи, за да стане Кирил Петков министър

1
Но истината си е истина и днес тя излиза наяве, независимо от всички, които се опитват да я скрият, независимо от идващите избори, независимо от това кой какво си мисли и какво казва, пише лидерът на ИТН
Но истината си е истина и днес тя излиза наяве, независимо от всички, които се опитват да я скрият, независимо от идващите избори, независимо от това кой какво си мисли и какво казва, пише лидерът на ИТН Снимка: ИТН / Facebook

Но истината си е истина и днес тя излиза наяве, независимо от всички, които се опитват да я скрият, независимо от идващите избори, независимо от това кой какво си мисли и какво казва, пише лидерът на ИТН

Уважаеми колеги от медиите, не знам защо, но понякога цитирате сайта “Биволъ” с бърза реакция и с подробности. А, понякога се правите, че такъв сайт не съществува. Днес е вторият вариант. Сайтът “Биволъ” не съществува. Но, аз знам защо е така. Всъщност, всички знаят. Аз имам възможността да говоря свободно, това е мое право и затова сега ще цитирам сайта “Биволъ”.

Според сайта “Биволъ”: Кирил Петков е станал служебен Министър на икономиката с цената на фалшифицирани документи и фактическа измама, представени на Агенцията по вписванията. Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интереси. Фалшификацията е включвала поредица от недействителни и неистински документи, изготвени и легализирани от адвокат Лена Бориславова. Целта е била да бъдат въведени в заблуждение държавните институции, че Кирил Петков Петков няма никакво противоречие със законите, за да бъде назначен за Министър на икономиката през 2021 г.

Освен в частния бизнес към момента на екстремното си влизане в политиката Петков е бил и член на УС на неправителствената организация „Да запазим Корал“.

Според изискванията на Закона за администрацията. В чл.19, ал.7, т.3 ясно се указва, че:

„Министър-председателят, заместник министър-председателите, министрите, заместник-министрите и т.н. не могат да са членове на орган на управление или контрол на юридическо лице с нестопанска цел, търговско дружество или кооперация.“

Кирил Петков е бил „освободен“ от длъжността си на управител в сдружението за защита на Корал, но с цената на фалшифицирано пълномощно, фалшиви документи, протоколи и подписи на другите членове от сдружението. Неистинските документи са били входирани в Агенцията по вписванията не от друг, а персонално от адвокат Лена Бориславова, с нейния квалифициран електронен подпис (КЕП)!

На 10-ти май 2021 г., Президентът Радев издава Указа за назначаването на Петков, а на 12-ти той официално встъпва в длъжност. Но, вместо да бъде спазен законът, е използван напълно престъпен начин за заблуда на държавните институции.

На 13-ти май в 1:39 часа след полунощ, Лена Бориславова си изготвя фалшиво пълномощно, с което може да се разпорежда напълно с гражданското сдружение „Да запазим Корал“ и подписва това пълномощно с фалшив подпис на Председателя на сдружението, Атанас Русев. Подписът на пълномощното не е саморъчно положен, а е изкопиран 1:1 от официални документи на сдружението, в случая спесимен на подписа на управителя на сдружението.

Лена Бориславова фалшифицира още редица официални документи, протоколи и списъци с имената и подписите на всички, които са част от сдружението “Да запазим Корал”.

Сега пък аз ще ви цитирам закона:

Според глава IX от Наказателния кодекс, раздел “Документни престъпления”,

Чл. 308. (1) Който състави неистински официален документ или преправи съдържанието на официален документ с цел да бъде използуван, се наказва за подправка на документ с лишаване от свобода до три години.

Чл. 309. (1) Който сам или чрез другиго състави неистински частен документ или преправи съдържанието на частен документ и го употреби, за да докаже, че съществува или не съществува или че е прекратено или изменено някое право или задължение, или някое правно отношение, се наказва за подправка на документ с лишаване от свобода до две години.

За основателни съмнения за извършени престъпления по няколко члена на Наказателния кодекс на Р. България е сезирана ДАНС през м. юни 2023 г. Незабавно е извършена проверка и през м. юли 2023 г., материалите са изпратени в Софийска градска прокуратура! От там, през м. август попадат в Софийската районна прокуратура и в началото на м. септември 2023 г. е образувано досъдебно производство в МВР. Случаят е даден на разследващ полицай в 5-то РПУ към СДВР София. Случаят е заведен като Досъдебно производство № 5275/2023 г. , а по описа на Софийска Районна Прокуратура е 38008/2023 г.

Защо няма резултат от заведените производства - отговорът на този въпрос, естествено, се крие в сглобката съществувала 9 месеца.

Тоест, Кирил Петков и Лена Бориславова са пазени, за да има сглобка.

Но истината си е истина и днес тя излиза наяве, независимо от всички, които се опитват да я скрият, независимо от идващите избори, независимо от това кой какво си мисли и какво казва.

Истината е такава, каквато е.

Ще цитирам Сенека, който казва: “Времето разкрива истината”. Явно е бил прав.

Слави Трифонов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    и още по темата
    https://glasove.com/na-fokus/sdruzhenie-da-zapazim-koral-kiril-petkov-i-lena-borislavova-falshifitsiraha-podpisite-ni-za-da-mozhe-petkov-da-stane-sluzheben-ministar-te-sa-za-zatvora
  • 1
    9
    Русенец
    Всички се карат, Пеевски и Боко пак ще управляват, тоя път без патерици които да ги дразнят... Слави неще да се коалира с никой, Възраждане също...
  • 1
    8
    Анонимен
    А на Славчо плагиата?
  • 8
    7
    Цървул
    Това си е чисто престъпление и всички по веригата да понесат отговорност
  • 1
    6
    до 5
    През долуподписания ми е за слави, още повече, че материалът е за кики и лена, кой го огласява е най-малката част от него! Въпросът е що пикаете газ като ви вадят кирливите ризи, нали сте всичките херувимчета серафимчета! Та защо бе, лъжльовци?!? Нещо по-различно от бацко?!? Ами не виждам, същите далавераджии! И да си заравяш главата в пясъка, задникът ти стърчи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари