Слънчева събота, температурите се повишават

0
В сутрешните часове над равнините и низините ще има ниска облачност
В сутрешните часове над равнините и низините ще има ниска облачност Снимка: БГНЕС

В сутрешните часове над равнините и низините ще има ниска облачност

През нощта облачността ще продължи да се разкъсва и над повечето райони ще се изясни. На места в низините ще се задържи с ниска облачност, а след полунощ в отделни котловини ще се образува и мъгла. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще са между 8° и 13°. Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове над равнините и низините ще има ниска облачност.

След обяд ще се развива купеста, над изолирани планински райони и купесто-дъждовна облачност и там ще превали. В източните райони ще духа слаб югоизточен вятър. Температурите още ще се повишат и максималните ще са предимно между 20° и 25°, по-ниски по Черноморието, в Русе – около 24°, сочи прогнозата на НИМХ. Вечерта от югозапад ще започне ново увеличение на облачността и през нощта срещу неделя в западните райони ще има валежи.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста, главно в Родопите и купесто-дъждовна облачност, и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 12°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб югоизточен вятър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари