Скопие осъмна с антибългарски графити и послания

0
"Българите в Конституцията е предателство", беше написано върху стената на кея на р. Вардар
"Българите в Конституцията е предателство", беше написано върху стената на кея на р. Вардар Снимка: БГНЕС

"Българите в Конституцията е предателство", беше написано върху стената на кея на р. Вардар

Македонската столица осъмна с антибългарски графити и послания, предаде БГНЕС от Скопие.

"Българите в Конституцията е предателство", беше написано върху стената на кея на р. Вардар - само на метри от площада на Скопие.

До това се стигна в условията на постоянната антибългарска политическа реторика по време на предизборната кампания. От самото ѝ начало кандидатите за президент и депутати на РСМ залагат на езика на омразата към България и българите. Кандидатът за държавен глава от ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова заяви, че "Преамбюлът на Конституцията не е телефонен указател, за да включваме всичките ни съседи в него." Лидерът на партията Християн Мицкоски неведнъж повтори, че конституционните промени са "български диктат".

Огромната част предизборния дебат на 3 април между Мицкоски и Димитър Ковачевски (лидер на Социалдемократическия съюз) беше спор за "българския диктат" и Европейското предложение.

На 24 април ще се проведе първият тур на президентските избори. Вотът за парламент ще се проведе на 8 май, заедно с втори тур на президентските избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Македонската овца
    Скопие. Гордана Силяновска-Давкова е родена на 11 май 1955 г. в Охрид. Началното и средното образование завършва в Скопие (1973). Завършила е Юридическия факултет в Скопие (1978), където е получила и магистърска степен. Има докторска степен от Юридическия факултет в Любляна, на тема "Местното самоуправление - между нормите и реалността" през 1994 година. Тя е избрана за асистент в Юридическия факултет в Скопие през 1989 г., доцент по конституционно право и политическа система през 1994 г., а след това и професор през 2004 г. Била е член на Конституционната комисия на Събранието на Република Македония (1990- 1992) и министър на правителството на Република Македония (1992-1994 г.) без портфейл. Тя е експерт на ООН и вицепрезидент на Независимата група за местно самоуправление на Съвета на Европа. Член е на Венецианската комисия. Автор е на стотици научни статии за конституционното право и политическата система. Гордана Силяновска заема твърда позиция против договора от Преспа и промяна на името на Македония.
  • 2
    2
    А дали е така?
    Бъркаш, че ЕС взема каквито и да било решения. Към момента пешките се местят отвъд океана. Те така играят, с бурета с барут. Понакога гърмят. Когато решат... Не виждаш ли Украйна?
  • 2
    1
    хаха
    Най-доброто което направиха ППейците е, че премахнаха ветото за ЕС и прехвърлиха топката към ЕС и по-конкретно към французите с тяхното предложение. Сега според ФРЕНСКИТЕ условия макетата нямат шанс за ЕС ако не ни впишат в конституцията си (и не само) :D Реално нашите условия бяха вписани във френското предложение, само отговорността вече не е наша. Яко ги наиграхме! Сега вече целия ЕС им се "радва" как правят точно обратното на написаното във "френското" предложение :D Горките даже не осъзнават как сами се наиграват. Никой от ЕС няма да си вкара буре с барут в гащите присъединявайки държава, която предприема действия обратни на подписаните от правителството им. Те елементарна промяна за която са се подписали не искат да направят, пък камо ли стотиците законодателни промени които ще трябва да направят за да влязат в ЕС, а и след това.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари