Синоптиците излизат на протест

0
Анастасия Кирилова: 2 години нямаме никакви увеличения на заплатите
Анастасия Кирилова: 2 години нямаме никакви увеличения на заплатите

Анастасия Кирилова: 2 години нямаме никакви увеличения на заплатите

Синоптиците излизат на протест. Исканията на браншовата организация са по-високи заплати. „Вече две години нямаме никакви увеличения на заплатите”, заяви синоптикът от НИМХ д-р Анастасия Кирилова. Тя допълни, че ще има протест в понеделник на 20 май пред Министерството на финансите.

„Специално ние в НИМХ вероятно можем да ограничим по някакъв начин дейността си. Няма да я спрем напълно, тъй като имаме отговорности към държавни институции и безопасност на гражданите”, поясни тя в случай, че исканията им не бъдат чути.

„Колегите ми са на ръба на търпението си. Млади хора не идват на работа в Института, не можем да ги задържим, ако дойдат от любов към науката”, допълни д-р Кирилова, предаде NOVA.

По думите ѝ ни очакват слънчеви дни до края на май.

„Но по-често ще има дни с валежи. Няма да вали навсякъде. Днес вечерта и в сряда в Западна България ще има значителни валежи. Затова има и предупредителни жълти кодове”, каза д-р Кирилова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Читател
    Гледайки новините по БТВ,естествено е да разбера и прогнозата за времето.Натали Трифонова е на щат като синоптик в една от най гледаните телевизии у нас,БТВ. Не знам заплатите на синоптиците какви са по размер,но конкретно на нея, бих й определил заплата на половината на досегашната.Тя дефилира из студиото когато е на работа,не гледа към картата,а втренчено гледа към камерата където върви аутокюто.Ръкомахайки,тя показва вместо София, Сандански и вместо Варна, показва Бургас. В конкурентната НоваТВ,работят синоптиците Ники Василковски и Никол Станкулова.Това са истински професионалисти,които действително могат да претендират за по добро заплащане!
  • 6
    4
    Любка Кумчева
    Колеги, доколкото помня преди няколко години оревахте, че искате да се махнете от БАН, като причина изтъкнахте факта, че за разлика от другите институти към БАН, вие имате приходи, а заплатите ви били от най-ниските в БАН. Е, отделихте се, пак имате приходи - защо не си вдигнете заплатите? Може би защото сте прекалено много хора , а приходите са незначителни?:) Стига сте доили държавата, разбирайте клетите хорица, които и изкарват парите.
  • 2
    3
    до 2
    Е, не ме мисли. Колкото до наш Пенчо, то той отдавна ни го е пъхнал много здраво.
  • -2
    2
    до 1
    За теб не мислим, ти си наред отсекъде, само пенчо ти бърка отзад, ама то пълно щастие няма, да знаеш!
  • 5
    1
    русенец
    Интересно ми е защо само хората на държавна ясла протестират за ниските си заплати? Как няма протест на шивачки, на доячки, на докери? Сигурно защото техните заплати са големи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари