Симеон Дянков: Преподавал съм на Кирил Петков в Харвард

0
Делян Пеевски се оказва основен двигател на помощта за Украйна
Делян Пеевски се оказва основен двигател на помощта за Украйна

Делян Пеевски се оказва основен двигател на помощта за Украйна

Познавам Кирил Петков още от времето, когато беше студент в Харвард. Преподавал съм на неговия клас. Редовно разговарям по телефона и се срещам с него, с Бойко Борисов, с Христо Иванов. В последните няколко седмици се срещам и с Делян Пеевски, който се оказва основен двигател на помощта за Украйна в парламента.

Това каза в предаването „Тази сутрин“ по bTV бившият финансов министър Симеон Дянков.

Доколкото разбирам те в момента помежду си не си говорят. Но съм убеден, че пак ще си говорят. Може би след изборите обаче, когато трябва да се правят тежки решения за държавата.

По думите му служебният кабинет няма да управлява дълго.

„Тези избори по-скоро ще бъдат конкретни и определени. При предишните няколко избора гласуването беше толкова близо, че ГЕРБ не можеше да работи без ПП-ДБ. Сега очаквам ГЕРБ да спечели със значителна преднина“, допълни Дянков.

„Аз се занимавам и с финансови теми по Украйна извън България. Основната ми тема на срещите с десните политиците е влизането в Еврозоната и публичните финанси. Категорично няма да сме влезли в Еврозоната до 1 януари. Ние няма да покриваме критерия „инфлация“, дори и през есента", добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    От мен:
    На всичките да ви ЕПМ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари