Силно русенско представяне на лекоатлетическия турнир в града

1

Силно бе русенското представяне на десетия международен лекоатлетически турнир „Младост“, който се проведе вчера на градския стадион в Русе.

В надпреварата участваха близо 300 състезатели от 43 клуба от България, Украйна, Сърбия, Румъния и Молдова.

Представителите на местния лекоатлетически клуб „Дунав“ завоюваха шест медала в две дисциплини – овчарски скок и хвърляне на копие. Йова Петрова при жените в дисциплината овчарски скок стана първа и грабна златния медал. Лора Генова пък стана трета. В същата дисциплина бронзовият медал при младежите отново бе отреден за русенци. Той отиде при Николай Иванов. И тримата състезатели тренират при Димитър Петров.

Колкото до хвърленото на копие – там младежите от „Дунав“ взеха един сребърен и два бронзови медала. Второто място бе отредено за Ния Петрова с треньор Маринела Христова. На двете трети места се класираха Калина Велева и Станимир Йорданов, които тренират при Борислав Иванов.

По време на състезанието бяха покрити общо 13 норматива за участие в Европейското първенство в Йерусалим, Израел, в началото на юни тази година. Същевременно при девойките топ 3 на 60 м бе изцяло съставен от българки – Радина Величкова (100 м – 11.96), Пламена Чакърова (100 м с препятствия – 14.17) и Ирен Саръбоюкова (скок височина – 1.75). При юношите почетната стълбичка бе попълнена от Герасим Каталин (Румъния– 19.13), Платон Таку (Молдова – скок височина – 2.08) и Лъчезар Вълчев (България – троен скок – 15.05). Победителите в многобойната таблица бяха наградени с парични премии от Община Русе.

Припомняме, че състезанието се провежда с финансовата подкрепа на Общината. На място със състезателите се срещнаха областният управител Анатоли Станев и кметът Пенчо Милков. На турнира присъстваха още изпълнителният директор на Българската федерация по лека атлетика Диян Драшков, световният и европейски шампион и сребърен медалист от параолимпийските игри в Токио Християн Стоянов, националният рекордьор в скок на дължина Силвия Монева, националната рекордьорка на 200 метра и една от най-добрите спринтьорки, а също и спортен директор на състезанието Анелия Нунева, Пламен Нунев, както и основният организатор на събитието Евгени Игнатов.

По думите на Евгени Игнатов всеки един турнир се измерва с добрите резултати от него. Той смята, че вчерашното състезание е било отличен атестат както за организаторите, така и участниците. „Горда съм с това, което се случи вчера. Състезанието се налага като едно от най-елитните в страната и Европа. Надявам се така да остане и в бъдеще“, коментира още Анелия Нунева. Тя и Евгени Игнатов благодарят на целия съдийски апарат, защото без тяхното съдействие не би могло да се случи състезанието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари