Силна експлозия разтърси Бейрут

7
Вижда се как взривът отнася за миг цели жилищни блокове
Вижда се как взривът отнася за миг цели жилищни блокове

Силна експлозия разтърси ливанската столица Бейрут

Взривът е станал около 18:20 часа българско време, като засега няма данни за причината. Информационните агенции съобщиха за десетки ранени и много разрушения - изпотрошени прозорци, рухнали стени на сгради...

На видео в социалните мрежи обаче се вижда как взривът отнася за миг цели жилищни блокове, така че твърде е вероятно да има множество жертви.

Огромни гъсти кълба дим да се издигат и да се стелят над града. Взривът е в района на пристанището. LBCI Lebanon News твърди, че преди експлозията е имало пожар в склад за фойерверки, пише Сега.

Според местният вестник Daily Star пък експлозиите са били две - една в пристанището и една близо до дома на покойния ливански президент Рафик Харири, който бе убит преди 15 години от атака с кола-бомба на иранския клон на "Хизбула". Взривът става в навечерието на произнасянето на присъдата на трибунала на ООН именно за атентата срещу Харири срещу четиримата заловени атентатори.

Именно офисите на Dailly Star, които се намират на около 400 метра от пристанището, са едни от пострадалите. На горното видео се виждат част от пораженията.

Местна журналистка се включи по телевизия "Ал Джазира" и разказа за ужаса в града в момента, за това, че има много ранени (не се знае още дали има жертви). Сама та тя заяви, че е ранена от стъкла, а къщата ѝ е била буквално отнесена от взрива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари