"Швейцарецът с българско сърце" идва за трети път в Русе

0
Третата прожекция на филма, посветен на Луи Айер, ще се състои днес, 17 март, от 19 ч. в BH кафе - библиотеката
Третата прожекция на филма, посветен на Луи Айер, ще се състои днес, 17 март, от 19 ч. в BH кафе - библиотеката

Русе / "Швейцарецът с българско сърце" идва за трети път в Русе. Третата прожекция на филма, посветен на Луи Айер, ще се състои днес, 17 март, от 19 ч. в BH кафе - библиотеката.

Събитието е своеобразно продължение на представянето на проекта “Българска история”, провело се на 10 март в ВН кафе-библиотека.

Лентата разказва интригуващата история на швейцарски учител, който още с пристигането си в България я припознава като своя втора родина и й се отдава напълно. Историята на Луи Айер е силно свързана и с тази на Русе, тъй като той се установява за част от живота си именно тук.

"Запознайте се с Луи Айер - чужденецът, отдал живота си на България, положил основите на спорта в страната ни. Филмът включва интервюта и възстановки, проследява участието на Айер в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война. Намерете заедно с нас своя отговор на въпроса “Щом един швейцарец някога е бил готов да отдаде сърцето и живота си на страната ни, нима тя, повече от всяка друга, не заслужава обичта и верността ни днес?”, призовават домакините от BH кафе - библио

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари