Ще глобяват ли шофьорите, които не спазват знаците на новоремонтирания път Русе - Кубрат?

2
Те са по-скоро с превантивна цел, а не за да ограничават преминаването
Те са по-скоро с превантивна цел, а не за да ограничават преминаването Видео: Русе Медиа

Много въпросителни остават, а областната управа няма отговорите

Ремонтираният път Русе - Кубрат, който преди време предизвика обществена дискусия заради блокада от бетонни прегради в участъка край Тетово, продължава да притеснява шофьорите.

Проблемът е именно във въпросния новоизграден участък, който не е приет от строителния надзор. Няма и Акт 16, с което пътят не е въведен официално в експлоатация, информира Русе Медиа.

След намесата на областния управител на Разград преградите на границата на двете области – Русенска и Разградска, бяха премахнати и отсечката от близо 2 км се използва от водачите. В същото време обаче има поставени знаци, които забраняват преминаването и пренасочват през старото трасе. Това притеснява съвестните шофьори, защото ако ги спазват, трябва да заобиколят по стария път през дупките. Алтернативата е да рискуват, да ги пренебрегнат и да преминат по хубавия път – както впрочем правят всички, но е на техен риск.

Не е ясно дали поставените знаци са действително в сила или не, защото преминавайки по трасето, няма нищо, което да пречи на нормалното движение на автомобили. Ако във въпросния участък има екип на Пътна полиция, той ще налага ли санкции и глоби за неспазване на знаците?

За съжаление на тези въпроси отговор не бе даден от областната управа в Русе, която би трябвало да има информация за този така важен за региона инфраструктурен проект.

Русе Медиа все пак научава че, знаците са поставени от фирмата изпълнител, за да е ясно, че пътят все още не е готов документално, тъй като няма акт 15 и акт 16. Те са по-скоро с превантивна цел, а не за да ограничават преминаването. От Пътна полиция са наясно със ситуацията и по принцип не се очаква да създават проблеми на водачите.

Самите знаци и пилони, са монтирани и укрепени с помощта на метална тел, което изглежда доста несериозно и напомня на българския модел „Където има нещо за оправяне- връзваме с тел“. Добре би било институциите да дадат конкретни отговори, за да може все пак минаващите оттам да не се чувстват като престъпници и нарушители на правила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Отегчен
    "Не е ясно дали поставените знаци са действително в сила или не" ?!?! Сега, какъвто и да е знак се поставя от съответните общински служби или АП-и, като издават необходимите документи с подпис и печат към ПП-Кат. Всеки друг който си позволи да постави знак подлежи на НАКАЗАТЕЛНА отговорност. Хайде да започнем от там! Хайде да има някой и друг осъден и нещата лека-полека ще си дойдат по местата. Какво се случва ... пред всеки знак да хвърлям боб и да гадая дали е правоменен и да очаквам КАТ да "са запознати със ситуацията" ли? И аз съм адски възмутен, че КАТ не са сезирали прокуратурата до момента! Какво точно работят КАТ? Кое точно контролират?
  • 1
    3
    Гост
    Известно време няма да глобяват, докато шофьорите свикнат така. После, изведнъж, тихомълком пътят ще сдобие акт 16 и шофьорите ще бъдат неприятно изненадани.
  • 5
    2
    Vzdfg
    В тази държава,ако си престъпник и не спазват никакви закони- преуспяващ! Ако си стриктен и изпълнителен-береш ядове до второ пришествие! И всичко това,защото няма никакъв контрол!!! А всъщност има хиляди институции,агенции и какво ли не,чиято дейност е точно такава-да следят и контролират!
  • 13
    1
    Чакай, чакай
    Как така забранителен знак се слага с "превантилна цела" ?! А пък това, че КАТ "принципно били наясно със сигуацията" и не се очаквало да правят проблеми не осначава абсолютно нищо! И от къде накъде фирма изпълнител ще поставя каквито и да е знаци?! Знаци се поставят единствено и само от пътната агенция след съгласуване с КАТ!!! То бива аматьоршина и хаос, но някой неща вече са прекалени!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари