Шопската салата поскъпна

0
Храните поскъпнаха след Великден
Храните поскъпнаха след Великден Видео: БНТ

Шопската салата поскъпна през седмицата.

Това показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържища. Почти всички продукти в типично българското ястие са вдигнали цената си за периода. С 0,9 на сто са повишили цената си доматите и вече се търгуват по 2,20 лева за килограм на едро. Краставиците също се продават по-скъпо с 1,1 на сто – срещу 2,65 лева за килограм средно. Вдига се и цената на кравето сирене на едро с 0,7 % до 6,07 лв/кг. Единствено кромид лука поевтинява с 2 ст за килограм до 65 ст за количеството, пише Труд.

В същото време поскъпва и зелената салата с 12 9 на сто до 70 стотинки за брой. През изминалата седмица се е повишила незначително и цената на замразеното пилешко месо с 2,6% до 4 лв/кг, кравето масло, маргарина, кашкавала тип “Витоша”, зрелия фасул и лещата, сиренето, в което има растителни добавки, пилешките гърди и кренвирши, малотрайните колбаси и каймата.

Поевтиняват картофите на едро с 1,7% до 57 ст/кг. Пада още цената на морковите с 4,6 на сто до 83 ст/кг. През изминалата седмица по-евтино са се продавали още морковите, ябълките, лимоните, брашното тип “500”.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари