Шофьорската книжка вече ще се сменя само при промяна на адреса в друга област

44
Личната карта вече ще съдържа електронна информация за биометричните данни, съгласно европейските изисквания
Личната карта вече ще съдържа електронна информация за биометричните данни, съгласно европейските изисквания Снимка: МВР

Целта е да се намали събирането на лични данни

Шофьорските книжки няма да се подменят при смяна на постоянния адрес, ако той е в същата област. Това реши парламентът при окончателното приемане на промените в Закона за българските лични документи. Те вече няма да съдържат и града по постоянен адрес, информира БНР.

Целта е да се намали събирането на лични данни. Срокът за подаване на заявление за издаване на нова книжка остава 30 дни. По ускорена процедура ще могат да се издават и при изтекъл срок на валидност, при смяна на името, както и при издаване на дубликат.

Личната карта вече ще съдържа електронна информация за биометричните данни, съгласно европейските изисквания, включително и в разрешенията за пребиваване, които се издават на чуждите граждани, живеещи у нас.

Когато старият документ за самоличност е изгубен, откраднат или унищожен, издаването на нов може да стане и с представяне на свидетелство за раждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Абе хора
    как ще вни връчват глобите без точен адрес ? И със СМС не става, хората си сменят номера на телефона щом видят камера
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари