Шофьор без книжка опита да избяга от русенски полицаи

0
27-годишният русенец не е спрял на сигнал със стоп палка, но след това е спрял и е бил проверен от автопатрула
27-годишният русенец не е спрял на сигнал със стоп палка, но след това е спрял и е бил проверен от автопатрула

27-годишният русенец не е спрял на сигнал със стоп палка, но след това е спрял и е бил проверен от автопатрула

На 22 май в 00:05 часа в гр. Русе на кръстовището на бул. "Фердинанд" и ул. "Алеко Константинов" автопатрул на Първо РУ е подал сигнал със стоп палка на излизащ от ул. "Алеко Константинов" лек автомобил "Митсубиши Спейс Стар", но водачът не е спрял на сигнала, а е ускорил движението си и е продължил.

Колата е последвана от полицейския патрул. На около 30 метра по булеварда шофьорът спрял и излязъл. Последвала е проверка, при която е установено, че той е русенец на 27 г. Изяснено е, че е без книжка, тъй като на 21.03.2022 г. му е наложена принудителна административна мярка, с което му е временно отнето свидетелството за управление.

За констатираното на водача са съставени актове. Материалите са предадени на разследващ полицай и по случая е образувано бързо производство по описа на Първо РУ, за престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    До 2-Иванов
    Значи според Вас може да си бягате от полицията без лиценз за управление-не случайно съм написал правоспособност което е еквивалент на английското "driving licence".Пробвайте да избягате от полицията примерно точно в английско говоряща държава и в най-добрия случай ще Ви арестуват.Ако не се подчините ,рискувате много по лоши последствия.А тук всеки ден в новините четем-18 годишен,12 годишен, каране в насрещното или пък с 200 км.в града.Има и друг БГ вариант-с документите всичко му е ок ,но с ТРИ промила алкохол и за всеки случай и дрогиран!!! Това нормално ли е ? Да си рискуват собствения живот-добре,но тези хора убиват невинни водачи и пешеходци по пътищата !!!
  • -3
    2
    до Иванов
    В голяма грешка си. Шофирането няма нищо общо със "свидетелството за правоуправление". Това което ние наричаме "книжка" на запад му казват "driving licence" - лиценз за дейност шофьор, но можеш да управляваш и без лиценз. Това "свидетелство" в българското наименование малко бърка работата, ако беше лиценз - нямаше да се бъркат хората. Също така, можеш да бъдеш български гражданин и без да имаш лична карта - едното няма връзка с другото, както и дипломата не гарантира познания и т.н. "Книжката" е една проста пластика, чрез която държавата взема пари през 5-10 години - нищо повече, дори няма отношение към шофьорските умения на притежателя.
  • 2
    1
    Иванов
    Няма такова "нещо" като шофьор без книжка.Той не е шофьор докато не изкара курс и не придобие правоспособност.Масово по нашите медии се употребява този израз който е далеч от истината.Пробвайте в която и да е държава в Европа или Америка да избягате от полиция без книжка и дълго няма да излезете от затвора освен ако не сте милионер да платите огромната гаранция от съда..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари