Схема на изборната търговия в Бургас: Опрощаване на вересии в магазини

0
9 души са задържани, повечето се занимават с търговия в магазини
9 души са задържани, повечето се занимават с търговия в магазини Снимка: БГНЕС

9 души са задържани, повечето се занимават с търговия в магазини

9 души са задържани на територията на няколко бургаски квартала в рамките на първата за страната акция за страната срещу купуването на гласове за предстоящите избори 2 в 1 на 9-ти юни. Акцията започна рано тази сутрин.

Претърсени са 17 адреса по 25 сигнала до полицията за изборна търговия.

Повечето задържани се занимават с търговия в магазини. Основната схема е продукти на вересия и впоследствие опрощаване на дълговете.

"Схемите са опрощаване на задължения, както и предлагане на пари за гласуване за определена партия и определен кандидат с преференция.

- Каква е сумата?

- Между 50 и 100 лв., така информация имаме към момента", заяви ст. комисар Емил Павлов, директор на ОД на МВР-Бургас, цитиран от БНТ.

"Към настоящия момент са събрани като веществени доказателства намерените списъци с имена, за които са налице данни, че точно тези лица на тях ще им бъдат предлагани съответните финансови възнаграждения да се гласува за определена партия или за определен кандидат", допълни Мария Маркова, ръководител на Районна прокуратура - Бургас.

Пред нашия екип близки на един от задържаните заявиха, че той се занимава с дистрибуция на безалкохолни напитки, а не с купуване на гласове. Допълниха и че полиция и друг път е идвала на адреса им.

В момента разследващите анализират доказателствата, за да преценят дали да повдигнат обвинения на задържаните. Наказателния кодекс да купуване на гласове предвижда от 1 до 6 години затвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Дгд
    Хайде напишете и кои са партиите де. Страхливци
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари