Семейство дари ценна книга на Регионална библиотека „Любен Каравелов“

6

Получихме ценно дарение от семейство Христови.

Това се похвалиха от Регионална библиотекаЛюбен Каравелов“ – Русе.

Доц. Добрил Христов и съпругата му Румяна подариха на библиотеката рядък екземпляр от второто издание на "Нова земя" на Иван Вазов - "роман из живота на българите в първите години след Освобождението". Книгата е илюстрирана с 19 творби на Иван Мърквичка, Антон Митов, Йозеф Обербауер и Георги Канела. Романът излиза от печат през 1896 г. в Централна печатница Т. Ф. Чипев, София. Благодарим сърдечно на нашите дарители!

Доц. Добрил Христов е дългогодишен преподавател в РУ "Ангел Кънчев". Той е роден в гр. Сопот, но през 1946 г. семейството се премества в Русе, където баща му, подполковник Христо Георгиев Христов, е назначен за командир на Първи артилерийски полк в Русе. Оттогава е жител на крайдунавския град, завършва висшето си отбазование във ВИММЕС и Университета “Вилхелм Пик” в Росток (ГДР), специалност "Корабостроене", след което професионалният му път преминава като преподавател в русенското висше училище.

Дарената книга е от личната библиотека на семейството. За благородния си жест доц. Добрил и Румяна Христови ще получат свидетелство за дарение!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари