СДВР задържа бездомник за поругания гроб на патриарха

0
Мъжът е разпознат на записите от охранителните камери
Мъжът е разпознат на записите от охранителните камери Снимка: БПЦ

Мъжът е разпознат на записите от охранителните камери

Полицаи от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) задържаха мъжа, който се вижда на видеокадри, разпространени от Българската православна църква (БПЦ) - Българска патриаршия, на които се вижда как той поругава гроба на патриарх Неофит, съобщи МВР.

По-рано днес от БПЦ съобщиха, че неизвестни са поругали и осквернили гроба на покойния патриарх Неофит, намиращ се под колонадата на столичния митрополитски храм "Св. Неделя".

Кръстът е изваден от гроба и част от него е счупена, както и част от мрамора, обграждащ гроба. От БПЦ публикуваха на сайта си кадри от охранителните видеокамери от столичния храм "Св. Неделя", свързани с поругаването на гроба на българския патриарх Неофит.

Полицията в София задържа мъж, който е разпознат на записите от охранителните камери, като човекът, който осквернява гроба на патриарх Неофит под колонадата на столичния митрополитски храм "Св. Неделя".

По-рано от Светия синод уточниха, че в рамките на няколко дни гробът е бил два пъти обект на вандалски прояви. По информация на БНР мъжът е бездомник, към момента не е установена самоличността му, тъй като няма лични документи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари