Сдружение "Дишай, Русе" отправи шест искания към екоминистъра

4

Юлиян Попов ще се срещне с русенци утре вечер

Екологично сдружение "Дишай, Русе" отправи към министъра на околната среда и водите Юлиян Попов шест искания преди утрешното му посещение в Русе.

Както вече писахме, екоминистърът ще се срещне с русенските граждани във връзка със замърсяването на въздуха. Срещата ще бъде утре от 18:00 до 19:00 часа в зала 1 на Областната администрация.

Очаква се на срещата да бъде повдигната и темата за изграждане на срещу инсинератор за биологични отпадъци в съседно Гюргево.

Исканията на сдружението обединяват проблемите, свързани с въздуха, които са в компетенциите на МОСВ:

1. Изготвяне на анализ на текущото състояние на въздуха в Русе – какви вещества съдържа, какви са техните концентрации и смесване/реакция, с оглед на специфичните местни производства;

2. Повишаване експертния капацитет и техника на РИОСВ и ИАОС, чрез увеличаване на щат, обновяване на инструментариума и назначаване на специалисти по индустриална химия;

3. Осъвременяване на законодателството в областта на опазването на околната среда, контрола и административно-наказателната отговорност на предприятията-замърсители;

4. Промени в комплексните разрешителни;

5. Съвместна работа на МОСВ с МЗ и МТСП;

6. Да се промени политиката за многократни предписания на РИОСВ и да се премине към налагането на ефективни и строги санкции на предприятията замърсители.

Всяко от тези искания е развито подробно в документа, който можете да видите в Галерията ни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    28
    А към общината?
    Отправи ли 106
  • 7
    27
    Аля
    Трябва да има ултиматуми!! Десетилетия ни тровят с " искания"
  • 7
    26
    СвръхАз
    Имам предвид утиматум от рода на: При неизпълнение в срок на т. номер 1(2..3..4..), се обявява гражданско неподчинение, затваряне на достъпа до завода от граждани чрез организирани протести, и др. .. Измислят се мерки, които да доведат до задължително изпълнение на точките от предложението! Извинявам се, ако съм останал погрешно разбран.
  • 4
    25
    Аля
    До свръхАз,а вие какво искате? Не е ясно.Явно Ви харесва ситуацията и дишате с пълни гърди.
  • 4
    24
    СвръхАз
    Тук ни е грешката! Не се поставят искания, а ултиматуми!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари