Съвети от Мебели Дискрет за обзавеждането на дома

1
Правилният интериор насърчава релаксацията, зарежда с енергия, създава настроението на всички членове на семейството
Правилният интериор насърчава релаксацията, зарежда с енергия, създава настроението на всички членове на семейството

Правилният интериор насърчава релаксацията, зарежда с енергия, създава настроението на всички членове на семейството

Всички сме различни. Всеки от нас има свой вкус. Проявява се в дрехите, всякакви предпочитания и оказва пряко влияние върху дизайна на къщата. Интериорът е сборно понятие. Това включва не само стил, но и избор на мебели, цветове и материали, правене на декор със собствените си ръце и др.

Когато подреждате, е важно да вземете решение за интериорния дизайн на вашия дом. Приятно е да се върнете в уютни и красиви дизайнерски къщи след тежки работни дни. Правилният интериор насърчава релаксацията, зарежда с енергия, създава настроението на всички членове на семейството и дори може да подобри благосъстоянието. От Мебели Дискрет сме готови да помогнем с обзавеждането на дома ви. Подготвили сме ви няколко съвета, с които със сигурност няма да сбъркате при избора на мебели, тяхното подреждане и организиране на пространството.

Какви са основни правила за подреждането на мебели?

С помощта на Мебели Дискрет ще можете да се запознаете с основните правила за подреждане на мебели:

1. Функционалност

Колко души ще използват тази стая? Колко места за сядане са ви необходими? Гостите ще спят ли в хола? Нуждае ли се кухнята от пълна маса за хранене или е достатъчен кът за закуска? Само след като отговорите на всички тези въпроси можете да продължите към по-нататъшното планиране на подреждането на мебелите.

2. Изберете фокусна точка

Всяка стая трябва да има един най-забележим елемент, ярък акцент. Това може да бъде масивен диван, необичайна табла, дизайнерска подова лампа, красива гледка от прозореца. Именно от фокусната точка трябва да надграждате, подреждайки останалите мебели и декор.

3. Започнете с най-голямата мебел

Това, разбира се, е диван в хола, легло в спалнята, бюро в офиса и гардероби навсякъде, където се планира да се оборудват места за съхранение. Такива мебели изискват най-много място, така че трябва да решите точно къде и как да ги поставите.

4. Симетрия или не

Симетричното разположение на мебелите в стаята, например два фотьойла отстрани на дивана или два малки дивана един срещу друг, прави стаята по-формална, строга и благоприятна за комуникация. Стая с асиметрично разположение на мебелите изглежда по-спокойна.

5. Свободно преминаване

Дори ако стаята не е проходна, имате нужда от свободно пространство, за да достигнете например до прозорец. Мебели Дискрет съветват да насочвате трафика не през група мебели, а около тях и да не блокирате „потока на движение“ с неуспешно инсталирани мебели.

6. Контраст

Формите на мебелите трябва да контрастират една с друга. Например заоблен тапициран стол и масичка за кафе със строга квадратна или правоъгълна форма. Този контраст ви позволява да получите хармоничен и красив интериор.

7. Баланс

Очите на влизащите в стаята трябва да се движат нагоре и надолу, оглеждайки пространството. Високите предмети трябва да бъдат компенсирани от нещо, разположено близо до противоположната стена. Две високи конструкции не трябва да се монтират една до друга.

8. Достатъчно пространство за краката и движение

Масичката за кафе не трябва да пречи на хората, седнали на дивана, удобно да опънат краката си – между тях трябва да има около половин метър. А около групата за хранене трябва да оставите достатъчно място, за да можете спокойно да преместите стола си и да се изправите – около 70-90 сантиметра.

9. Групиране

Много мебели идват с други. Например маса и столове, фотьойл и масичка за кафе, диван и пуф, легло и нощни шкафчета отстрани. Такива групи трябва да бъдат правилно комбинирани и подредени, зонирайки стаята.

Възползвайте се от промоциите в нашия уебсайт

От Мебели Дискрет предлагаме разнообразни оферти за обзавеждане на вашия дом. Можете да разгледате нашия каталог, където ще откриете страхотни мебели на промоционални цени. Доверете се на качествени продукти, които ще се впишат перфектно в интериора на всяка стая, а вие ще можете да се възползвате от тяхната функционалност всеки ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари