Саудитска Арабия спира преговорите за нормализиране на отношенията с Израел

2
Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман
Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман Снимка: АП / БТА

Кралството от Персийския залив е преустановило преговорите за евентуално нормализиране на връзките с Израел

Саудитска Арабия е преустановила преговорите за евентуално нормализиране на връзките с Израел, съобщи източник на AFP в събота, на фона на войната, която бушува между Израел и палестинската войнствена групировка Хамас.

На 7 октомври Хамас извърши широкомащабно нападение срещу Израел, при което загинаха 1300 души, което предизвика ответна бомбардировъчна кампания, при която загинаха най-малко 2215 души в Ивицата Газа преди потенциална израелска сухопътна инвазия в палестинската крайбрежна територия.

"Саудитска Арабия реши да спре обсъждането на евентуално нормализиране на отношенията и информира американските официални лица", заяви за АФП източник, запознат с дискусиите, предаде France 24.

Кралството от Персийския залив, в което се намират най-светите места в исляма, никога не е признавало Израел и не се присъедини към договореностите от Абрахам през 2020 г., сключени с посредничеството на САЩ, в резултат на които неговите съседи от Персийския залив Бахрейн и Обединените арабски емирства, както и Мароко, установиха официални връзки с Израел.

През последните месеци администрацията на президента на САЩ Джо Байдън настояваше усилено Саудитска Арабия да предприеме същата стъпка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари