Съседи ще получат 600 лева за обновяване на междублокови пространства

0
Увеличиха двойно средствата за облагородяване по фонд "Граждански инициативи"
Увеличиха двойно средствата за облагородяване по фонд "Граждански инициативи" Снимка: Община Русе

Увеличиха двойно средствата за облагородяване по фонд "Граждански инициативи"

Увеличение на средствата за безвъзмездна помощ към фонд „Граждански инициативи“ беше гласувано от общинските съветници. До момента подкрепата е в размер на 300 лв., а занапред ще е двойно увеличена на 600 лв.

С 29 гласа “За”, съветниците дадоха възможност и стимул на русенци с повече средства да се включат активно в обновяването на междублоковите пространства. “Смисълът на фонд „Граждански инициативи“ е един човек да обедини другите около себе си и заедно да свършат нещо полезно за общността”, коментира кметът на Русе Пенчо Милков.

Фондът “Граждански инициативи” е създаден през 2021 г. с цел гражданите да работят пряко с Общината и да се модернизират пространствата в града. Желаещите да кандидатстват за финансиране трябва да попълнят необходимите документи и да ги входират в Информационния център на Община Русе (пл. Свобода №6). Повече информация за процедурата и кандидатстването може да бъде открита на сайта на Община Русе - https://obshtinaruse.bg/fond-grazhdanski-initsiativi.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    В страницата на тъпата ни...
    Пише 300лв, но щом Пенчо го е казал, вяра да нямате
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари