Със 165 км/ч шофирал обвиняемият за смъртта на Ферарио Спасов

0
Със 165 км/ч шофирал обвиняемият за смъртта на Ферарио Спасов
Със 165 км/ч шофирал обвиняемият за смъртта на Ферарио Спасов Видео: NOVA

Начо Панталеев е карал със 75 км над допустимата скорост

Пет месеца след катастрофата, при която загина футболната легенда Ферарио Спасов, има развитие около трагедията. Ясна е скоростта, с която е шофирал 24-годишният Начо Пантелеев от Лясковец, причинил инцидента край Велико Търново.

Футболният специалист загина на пътя София – Варна при пътен инцидент с 24-годишният Начо Пантелеев. Скоростта, с която обвиняемият е шофирал, е 165 км/ч., съобщава NOVA. На тази база е предявено обвинение и е преквалифицирано, като особено тежко, което заплашва извършителя с до 15 години затвор.

Припомняме, че 61-годишната футболна легенда загина на място при инцидента на 11 ноември 2023 г. Задържан беше Пантелеев, но по-късно беше освободен, без прокуратурата дори да му отнеме шофьорската книжка. Последваха наказания, а разследването на тежката катастрофа пое държавното обвинение в Ловеч.

Пет месеца по-късно, петорната автотехническа експертиза е категорична. Начо Панталеев е карал със 75 км над допустимата скорост. „Той е управлявал в момента на удара, лекия и спортен автомобил, със скорост от 165 км/ч.”, заяви окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

След този факт случаят е квалифициран от държавното обвинение, като особено тежък. „Това е един от фактите, които натежават, но има и други, за да приложим този текст”, допълва Вълков.

Този ход на прокуратурата изненада защитата на Начо Пантелеев. „Има неща, които са нови за нас, имено квалификацията за особено тежък случай”, заяви адвокатът на Начо Пантелеев Венцислав Фоти.

Съобразявайки отегчаващите вината обстоятелства, че е на налице особено тежък случай. Такава е и квалификацията при привличането му като обвиняем. Наказанието е от пет до дванайсет години лишаване от свобода”, съобщи прокурорът.

Прокуратурата все още не разкрива, какво друго има, като доказателства, които утежняват обстоятелствата около катастрофата. Едно е ясно – Начо Пантелеев не кара бързо за първи път, видно от видеата, които той споделя често в социалните мрежи, преди трагичния инцидент.

Въпреки, че е ясна скоростта, с която е карал Пантелеев, самият той отказва коментар. „Мярката за неотклонение продължава да е „подписка”. Смятам, че не е наложителна промяна. Неговото поведение е безупречно. Призоваван е няколко пъти - явява се. На линия е, съдейства, дори считам, че органите на МВР – Велико Търново полагат повече усилия да следят, къде пребивава той. Често е проверяван и не са констатирани, никакви негови отсъствия”, обяснява Фоти.

Очаква се до месец ловешката прокуратурата да внесе обвинителен акт в Окръжен съд – Велико Търново и делото по този случай, предизвикал широк обществен отзвук, скоро да започне.

Ако трябва да съм искрен, колкото и често да се занимавам с такива случаи, такъв не съм имал, защото това е много висока скорост за главен път. И се намира, не къде да е, а почти на територията на Велико Търново”, посочва Вълков.

Защитата на Начо Пантелеев загатна, че има вероятност той да признае вина и съдебното следствие да е съкратено. „Вероятно позиция на прокуратура и защита ще съвпаднат до голяма степен”, твърди адвокатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Балканеца
    Ще си признае мангала, ще го осъдят на 5, със споразумение ще стане 3, които ще си е излежал в домашния арест. Справедливост по булгаропитешки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари