Самолет "Спартан" отведе пациент от Варна до "Пирогов"

0
Полетът е изпълнен в условията на усложнена метеорологичната обстановка
Полетът е изпълнен в условията на усложнена метеорологичната обстановка Снимка: МО

Полетът е изпълнен в условията на усложнена метеорологичната обстановка

Екипаж от 16-а авиобаза Враждебна със самолет С-27J “Спартан“ извърши днес, 10 май, авиомедицинска евакуация, съобщиха от МО.

Самолетът излетя в 09:45 часа от летище София с медицински екип от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ на борда със задача транспортиране на пациент от МБАЛ „Света Анна“ - Варна до София.

Полетът бе изпълнен в условията на усложнена метеорологичната обстановка. Командир на екипажа беше капитан Николай Георгиев, помощник-командир – майор Дарина Христозова и борден инженер – капитан Митко Гергов. Благодарение на техните действия, в 12:01 часа самолетът се приземи успешно обратно на летище София.

Силите и средствата за аварийно-спасително осигуряване от авиационната база бяха приведени за изпълнение на полет за авиомедицинска евакуация по заявка на Министерството на здравеопазването, след разрешение на началника на отбраната и заповед на командира на Военновъздушните сили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари