Съдът в Русе "поряза" рецидивист

0
Окръжният съд отказа да измени ареста на обвиняем за грабеж
Окръжният съд отказа да измени ареста на обвиняем за грабеж Снимка: Dunavmost

Окръжният съд отказа да измени ареста на обвиняем за грабеж

Само месец и половина след първоначалния арест, Окръжен съд – Русе остави без уважение молбата на З. З. за изменение на наложената му мярка за неотклонение от задържане под стража в по-лека. Срещу 37-годишния мъж се води досъдебно производство за грабеж на дамска чанта, извършен в условията на опасен рецидив. За това престъпление в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

Окръжният съд, като взе предвид доказателствата по делото, прецени, че към настоящия момент не е настъпила каквато и да било промяна в обстоятелствата, обусловили вземането на процесната мярка. Авторството на деянието поначало не е оспорено. Обвиняемият е многократно осъждан, общо седем пъти, за кражби. Това, според съда, сочи на трайно установени престъпни навици, а многобройните срещи на мъжа с правосъдието и изтърпените ефективни наказания не са променили отношението му към закона и чуждата собственост. Предвид тежестта на престъплението и личността на дееца, съдебният състав счете, че остава реална опасността обвиняемият да се укрие и извърши друго престъпление.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което се потвърждава взетата по отношение на З. З. мярка за неотклонение задържане под стража, може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари