Руските власти одобриха продажбата на руските активи на "Hugo Boss"

0
Германската компания, както и много други западни търговци, прекратиха бизнеса си в Русия
Германската компания, както и много други западни търговци, прекратиха бизнеса си в Русия Снимка: Shutterstock

Германската компания, както и много други западни търговци, прекратиха бизнеса си в Русия

Руската държавна комисия по разпродажбата на чуждите активи одобри сделката за продажбата на руския бизнес на германската модна къща "Хуго Бос" (Hugo Boss) на търговеца на дребно "Стокман" (Stockmann), предаде "Интерфакс", като се позова на правителствен служител, съобщава Ройтерс. "Хуго Бос" не коментира темата.

Германската компания, както и много други западни търговци, временно прекратиха бизнеса си в Русия след началото на инвазията в Украйна през февруари 2022 г. Дружеството спря и рекламите и електронната си търговия на руския пазар.

"Интерфакс" цитира зам.-министъра на промишлеността и търговията Виктор Евтухов, който твърди, че държавната комисия е одобрила продажбата, след като е било изпълнено едно от условията ѝ - всички работни места да бъдат запазени. Сделката трябва да бъде осъществена окончателно през третото тримесечие на годината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари