Руски инфлуенсър остави бебето си да умре от глад

0
Той вярвал, че детето може да се храни само чрез енергията на слънцето
Той вярвал, че детето може да се храни само чрез енергията на слънцето Снимка: личен архив

Той вярвал, че детето може да се храни само чрез енергията на слънцето

Руски инфлуенсър и лайфстайл блогър призна в съда в Сочи, че е виновен за смъртта на едномесечния си син Космос, предаде bTV.

44-годишният Максим Лютий искал да отгледа детето си, като го оставя да се храни само от „енергията на слънцето“. Той също така многократно поливал бебето с леденостудена вода, защото вярвал, че това ще го закали, съобщават британски медии.

Детото издъхнало от пневмония и изтощение.

Преди да направи признанието си в съда, инфлуенсърът се опитал да прехвърли изцяло вината за смъртта върху партньорката си и майка на детето – 34-годишната Оксана Миронова.

я вече е осъдена на две години „възпитателна работа“. Съдът заключи, че тя също трябва да понесе част от отговорността, защото не е оказала никаква помощ на бебето.

Мъжът обвинявал майката, че е страдала от дефицит на желязо в резултат на диетичните си избори, които са причинили смъртта на бебето. То тежало само 1,5 кг.

Максим Лютий, който се представя за веган в интернет и е привърженик на суровоядството, многократно се опитвал да спре Миронова да кърми бебето. Той искал малкият Космос да поглъща само слънчевите лъчи.

Съседите описват Лютий като радикален фанатик на суровата храна и твърдят, че е ръководител на клуб, свързан с култ.

Сега се оказва обаче, че в ареста самият Лютий се храни с месо и тестени изделия, пренебрегвайки собствените си хранителни изисквания.

Когато Максим и Оксана най-после решили да заведат изключително слабото дете на лекар, вече било твърде късно. Бебето издъхва на 8 март 2023 г. на път за болницата.

Според свидетелски показания, Люти искал да експериментира с малкото дете с идеята да го превърне в съвременен Супермен.

Той искаше да храни детето само със слънчева енергия, а след това да го представите на другите и да покаже, че този вид хранене е възможно“, казва свидетел в съда.

Люти, който е в ареста повече от година, е заплашен от присъда до осем години затвор и глоба за умишлено причиняване на тежка телесна повреда.

Майката на Миронова обвинява също Лютий в управление на секта.

Бях против дъщеря ми да е в тази секта. Предчувствах всичко и ѝ казвах, че Максим е луд, но тя не ме послуша”, коментира жената.

Всеки път тя ставаше все по-студена към мен. Беше негова робиня“, посочва още майката на Оксана.

Тя много пъти искаше да го напусне, но той я възпираше. Оксана тайно се опитваше да кърми бебето, но много се страхуваше от Максим“, коментират близки до двойката.

Лютий изродил сина си в дома им, след като отказал да пусне приятелката си да роди в болница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    N/A
    Ето такива тъпаци сътвори СССР. Добре, че нас са ни отхвърляли многократно въпреки, че Тошо е бил готов да налапа патладжана тогава
  • 1
    3
    Ей ,копейки
    Айде коментирайте, че не мога да заработя хонорара и пак ще трябва да проституирам при тираджиите като всяка ПеПеруга! ХАХАХАХА
  • 2
    2
    Балканеца
    Ненормалници има навсякъде, и на Запад, и в Русия. У нас все едно няма. Иначе бляда си хапва пържолки и хляб, рекламира суровоядство (но все пак ядене), пък бебето със слънчеви лъчи... такива са за каторга.
  • -4
    1
    Ей, копейки?
    Къде са ви коментарите, ватенки миризливи, и на тоя ли рушлямски извратеняк му са виновни "еврогейските" какво беше там от простотията ви?! ХАХАХХАХА!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари