Русия ще проведе учение с ядрени оръжия край Украйна

1
Учението е наредено от руския президент Владимир Путин
Учението е наредено от руския президент Владимир Путин Снимка: Facebook

Учението е наредено от руския президент Владимир Путин

Русия ще проведе в близко бъдеще военно учение, което ще включва отработване на употребата тактически ядрени оръжия, предадоха Франс прес и Ройтерс, като цитират руското министерството на отбраната.

Министерството уточни, че учението е наредено от президента Владимир Путин, предава БТА. То ще провери готовността на нестратегическите ядрени сили за изпълнение на бойни мисии. Ученията ще включват отработване на подготовката и разполагането за използване на нестратегически ядрени сили.

В маневрите ще участват ракетни сили от Южния военен окръг и руските ВМС. Целта им е да гарантират териториалната цялост и суверенитет на Русия "в отговор на провокативни изявления и заплахи от някои западни представители срещу Руската федерация", заяви министерството, цитирано от Ройтерс.

Частите, чиято готовност ще се поддържа, са разположени в близост до Украйна, отбелязва АФП.

Руското нашествие в Украйна доведе до най-лошите отношения между Москва и Запада от Кубинската ракетна криза през 1962 г., според руски и западни дипломати, отбелязва Ройтерс. Русия представя войната като сблъсък със Запада, който според Путин е отблъснал руските опити за установяване на приятелски отношения след разпадането на СССР и се е опитал да поеме контрол над Украйна, докато разширява НАТО на изток. Западът и Киев от своя страна заявяват, че няма да намерят покой, докато руските сили не бъдат победени и представят войната като опит за имперско завоевание, целящо да върне Украйна в орбитата на Москва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари