Русия се опитвала да накара Нобеловия лауреат за мир Дмитрий Муратов да замлъкне

0
Муратов вчера бе включен в списъка с "чуждестранни агенти"
Муратов вчера бе включен в списъка с "чуждестранни агенти" Снимка: Кадър You Tube

Муратов вчера бе включен в списъка с "чуждестранни агенти"

Руските власти се опитват "да накарат да замлъкне" Нобеловия лауреат за мир Дмитрий Муратов, когото включиха вчера в списъка си с "чуждестранни агенти", заяви днес председателката на Норвежкия Нобелов комитет, който присъжда тази награда, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Дмитрий Муратов получи Нобеловата награда за мир през 2021 г. за усилията си да насърчава свободата на изразяване и свободата на информацията, както и независимата журналистика. Тъжно е, че руските власти сега се опитват да го накарат да замлъкне", посочи в изявление председателката на Норвежкия Нобелов комитет, Берит Райс-Андерсен, и добави, че "обвиненията срещу него са политически мотивирани".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари