Русия не пощади Украйна и на Великден

2
Нови руски удари взеха жертви и ранени
Нови руски удари взеха жертви и ранени Снимка: Володимир Зеленський / Facebook / архив

Нови руски удари взеха жертви и ранени

Няколко руски удара са отнели живота на двама души и са ранили още 16 в Източна и Североизточна Украйна, включително в Харков, втория по големина град в страната, съобщиха днес местните власти, цитирани от Франс прес.

Атаките бяха извършени, докато православните християни в Украйна и Русия празнуват Великден, посочва АФП.

При ракетно нападение са убити двама души в Покровск, в източната Донецка област, съобщи ръководителят на регионалната военна администрация Вадим Филашкин в публикация в "Телеграм".

Населеното място се намира на около 60 км северозападно от град Донецк, административен център на контролираната от Русия част на Донецка област.

В Харков при руска бомбардировка са ранени най-малко 10 души, съобщи ръководителят на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов.

Той написа в "Телеграм", че силите на Москва са ударили центъра на града с "управляема бомба", цитира го БТА.

Руската армия засилва използването на тези управляеми бомби, хвърляни от самолети, които са изключително разрушителни и са оборудвани с перки, които им позволяват да планират преди да поразят целта си, отбелязва АФП.

При друга атака през нощта са ранени шестима души, включително малко момиченце, родено през 2015 г., каза по-рано Синегубов.

Украинските военновъздушни сили съобщиха, че през нощта Русия е изстреляла срещу Украйна 24 ирански дрона "Шахед" и че 23 от тях са били свалени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    Путкин
    Дано и мен да не ме пожалят, ами да ми праснат една кожена ракета руска в задния двор, че да ми се намести аналната чакра, напоследък много се е олабила откакто стана ясно, че нацистка УСрайна ще загуби войната!
  • 0
    6
    До 4
    То майлака ти е усраинска шхоха с разпрана пизда!
  • 2
    5
    Русе
    Хора, замислете се - 150 млн. с/у 40 млн .... То от към хора, от към оръжив, от към мозък нама сравнение. Това, че краварите и еврогеьовете са с уСрайна няма никакво значение. Русия си играе с Усрайна като котка с малка мишка. Национализира всички "западни" компании, търгува с Азия по-добре отколкото е Европа, да "чукне" язовирните стени на Усрайна и мачът ще приключи. А за США има по-големи "подаръци".... само да се освободи от долърите, че са й много, а не желае да ги продава на 1:1, че рублата е 1 ст!!!
  • -8
    4
    Путкин
    За Родину ПИЯНИ РУСНАЦИ. Шлюхи м много блияд
  • 6
    3
    интересно
    При руските атаки загиват пряко сила двама-трима, при израелските десетки?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари