Русия нанесе нови удари срещу енергийна инфраструктура в Украйна

1
Министерството на отбраната на Русия заяви, че атаките са в отговор на опитите на киевския режим да нанесе щети на руски инфраструктурни и индустриални обекти
Министерството на отбраната на Русия заяви, че атаките са в отговор на опитите на киевския режим да нанесе щети на руски инфраструктурни и индустриални обекти Снимка: Володимир Зеленський / Facebook / архив

Министерството на отбраната на Русия заяви, че атаките са в отговор на опитите на киевския режим да нанесе щети на руски инфраструктурни и индустриални обекти

Министерството на отбраната на Русия днес заяви, че през последната седмица руската армия е нанесла 35 удара срещу украински енергийни обекти, предприятия от военно-промишления комплекс, железопътна инфраструктура, системи за ПВО, военни складове и др., предаде Ройтерс.

В изявлението се посочва, че ударите, които са продължили от 20 до 27 април, са "в отговор на опитите на киевския режим да нанесе щети на руски инфраструктурни и индустриални обекти".

През последните седмици Украйна систематично атакува руски петролни рафинерии и други съоръжения с дронове, игнорирайки призивите на САЩ да не предприема подобни действия, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Украински официални лица казаха, че днес руски ракети са поразили енергийни обекти в Централна и Западна Украйна, с което са засилили натиска върху сериозно отслабената енергийна система на страната. В момента Украйна страда от недостиг на системи за ПВО въпреки пробива, който бе постигнат с отблокирането на американската военна помощ, коментира агенцията.

В изявлението на руското министерство на отбраната се отбелязва, че ударите срещу украински обекти са били нанесени с "прецизни оръжия с далечен обсег с морско и въздушно базиране, включително и с аеробалистични хиперзвукови ракети "Кинжал" и безпилотни летателни апарати". Атакувани са били и украински войскови формирования, както и чуждестранни наемници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    до 1
    Това за да стане, най-големите злодеи, терористи и престъпници на света - сащ, европа, израел и англия трябва да бъдст поставени на колене, а няма да е лесно. Но вярвам, че е възможно.
  • 5
    1
    фена на Путин
    Бой братлета ! Изпържвайте ги ! Искаме нов световен ред, базиран на взаимно уважение, разбирателство, уважаван и реален суверенитет без хегемони.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари