Русенски магазини продават нерегламентирано маркови дрехи и обувки

1
По първоначални данни на маркопритежателите е нанесена вреда на обща стойност над 15 000 лева
По първоначални данни на маркопритежателите е нанесена вреда на обща стойност над 15 000 лева Снимка: Dunavmost / Архив

По първоначални данни на маркопритежателите е нанесена вреда на обща стойност над 15 000 лева

При проведена вчера специализирана полицейска операция по линия на престъпленията срещу интелектуалната собственост, служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР – Русе са извършили проверки в над 10 търговски обекта, намиращи се на адреси на булевард "Цар Освободител" в град Русе, стопанисвани от различни фирми. 

В хода на работата си полицейските служители са констатирали, че нерегламентирано са предлагани стоки от защитени търговски марки и по случаите са образувани две досъдебни производства и две преписки. 

В няколко магазини, стопанисвани от една и съща фирма, са установени артикули - обувки и маратонки, носещи името и белезите на известни търговски марки ("Adidas", "Nike", "Dolce&Gabana", "Karl", "Philip Plein", "Polo"), без съгласието на притежателите на изключителното право върху търговските марки за клас 25 по МКСУ (международна класификация на стоките и услугите) и без правно основание. Иззети са общо 104 чифта обувки. Образувано е досъдебно производство. По първоначални данни на маркопритежателите е нанесена вреда на обща стойност над 15 000 лева. Установяване на точната стойност на пропуснатите печалби на притежателите на изключителните права на марките предстои.

От други два търговски обекта, намиращи се на булевард "Цар Освободител", са иззети 32 чифта обувки и маратонки, носещи името и белезите на търговска марка "Nike", без съгласието на притежателите на изключителното право върху търговската марка. По този случай също е образувано досъдебно производство за извършено престъпление  и са предприети необходимите процесуално следствени действия по разследването. 

Две преписки са образувани и за установени в още два магазина подобни стоки – от единия са иззети артикули - анцузи, спортни комплекти, блузи и тениски, носещи името и белезите на известните търговски марки "Adidas" и "Air Jordan", а от другия спортни обувки, носещи името и белезите на "NIKE".
Работата по случаите продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 16
    3
    Разбирач
    Става дума за търговците намиращи се на централния пазар,нито са сиромаси,нито са закъсали,карат коли за по 100к,не ги мислете! Плащат си глобите и рушветите и всичко постарому!
  • 25
    2
    daskal
    Браво! Хванахте най-страшните престъпници, които продават евтини имитации на маркови продукти. Някакви несретници, които сигурно се чудят как да си платят тока и наема. Нали се сещате колко струват оригиналните продукти? Въртим-сучем и все на сиромасите им таковаме такованката. А що не отидете в хипармаркетите, за да видите хранителните ментета?! Например млечните продукти, направени от сухо вносно мляко.
  • 21
    1
    хахаха
    има и шивашка фирма които шие детски дрешки с образите на анимационни герои без да дават и жълта стотинка за права над образите. не е никак малка. нея ще я запукате ли, или е на някой масон или друг чекиджия ? там щетата минава много над 15 хил. лв.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари