Русенски фотографи учредиха дружество

1

Целта им е утвърждават Русе на фотографската карта на България и Европа

Дружество на фотографите, което да обедини всички, обичащи това изкуство в една група от съмишленици бе създадено преди месец в Русе. Целта е те да работят непрекъснато и заедно за утвърждането на Русе на фотографската карта на България и Европа.

Проведена беше първа сбирка, на която вече редовните членове разгледаха и обсъдиха дейността, целите и средствата на организацията, която ще действа на територията и като част от Възрожденско читалище „Зора“, съобщават от дружеството.

"На тези сбирки ще има лични презентации, ще се представят интересни теми и лекции от областта на фотографията, както и ще има дискусионен панел за споделяне на мисли, идеи и техники."

От Дружеството съобщават за първата си официална проява като съорганизатори на изложбата от X Международен фото салон "Пловдив 2023", която ще бъде експонирана в Русе на открито на площад "Свобода" от 20 април. В изложбата ще бъдат представени над 120 фотографи с наградени творби. Посетителите ще могат да видят фотографии и на Явор Мичев и Мирела Партинова от Русе.

Голямата новина за българската фотография, а същевременно и приятна изненада е, че за втора година Най-добър автор в салона, който получава - официалната светло синя значка на FIAP е българин – тази година е Явор Мичев, EFIAP от Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари