Русенка е сред десетте най-сексапилни млади актриси в България

4
Анелия Луцинова е била национален шампион по джудо в ученическите си години
Анелия Луцинова е била национален шампион по джудо в ученическите си години Снимка: Facebook

Анелия Луцинова е била национален шампион по джудо в ученическите си години

Те са млади, талантливи и изглеждат прекрасно.

Те са представителките на онова поколение, което все по-стремглаво превзема театралните и филмови сцени у нас, независимо дали току-що са напуснали пределите на НАТФИЗ или са го направили преди години, просто защото вече са дали заявка, че ще играят основна роля в бъдещето на кино и телевизионната индустрия от тях, пише Вести.

Те са онези красиви дами, които често са под светлината на прожекторите и за които често пишем, просто защото ни дават повод за това. Те са най-сексапилните млади български актриси от родната сцена.

Луиза Григорова

Красивата перничанка е толкова отдавна в кинобранша, че спокойно можем да я обявим и за един от ветераните в него. Изгря на небосклона още в сериала "Стъклен дом", но истината е, че отдавна е свикнала с медийното внимание.

Дъщеря на собственичката на модна агенция Ивет Григорова, Луиза се изявява дълги години като топмодел, преди да получи дебютната си роля, но след нея така и не слиза от екрана или сцената.

Завършва НАТФИЗ в класа на професор Пламен Марков, а след това сме я гледали и в "Дървото на живота", "С река на сърцето", "Диви и щастливи". "Игра на доверие" и много др. От няколко години е щастливо омъжена за режисьора Мартин Макариев, с когото имат и син - Бран.

Евелин Костова

Още една представителка на Перник в класацията, Евелин е добре позната с ролите си в куп сериали на малкия екран. Сред първите ѝ изяви е тази в "Секс, лъжи и видео", следват "Къде е Маги", "Столичани в повече", "Завръщане", "Съни Бийч". Завършила е НАТФИЗ в класа на покойния вече професор Стефан Данаилов или както обичахме да го наричаме, Бате Ламбо.

Играе и в театъра, като и сама признава, че истинската ѝ страст е именно живият контакт с публиката. От 2017 г. е част от трупата на Театъра на Българската армия, а през 2021-а дори печели и награди на международни фестивали в Прага, Лондон и Ню Йорк. В личния си живот е с колегата си Михаил Петров, от когото има и дъщеря и доста любопитен факт... за който години след началото на връзката им разбрали, че ѝ е... пети братовчед.

Радина Кърджилова

Също като Луиза, и Радина прави първите си стъпки в телевизията именно със "Стъклен дом". До момента обаче е натрупала солидна биография в съчетание от куп театрални и филмови роли, отделно има и две деца от колегата си Деян Донков. Завършва НАТФИЗ през 2009 година и трупа популярност с филми като "Тилт", "Досието Петров", "12А", сериалът "Фамилията" и др. От 2017 г. е част от трупата на Народния театър, като е носителка на Икар - през 2018-та за „Танцът Делхи“ и на Аскеер, през 2019-та за "Любовникът".

Силвия Петкова

По същото време, когато Калин Врачански трупаше популярност с ролята си в "Стъклен дом", Силвия бе по-известна като приятелката на Калин Врачански. Към днешна дата обаче, тя отдавна е прескочила това определение с изявите си в киното и театъра. Дебютира в пиесата "За мишките и хората" по Стайнбек, поставена от... Асен Блатечки, а след това следват редица постановки и филми като "Лов на дребни хищници" (дебют), "Жената на моя живот", "Революция Z", "Пътят на честта" и много др. Родена е в София и завършва НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков.

София Маринкова

Родом от Търговище, София отдавна е последвала името си в столицата, където трупа популярност. Завършва актьорско майсторство при проф. Стефан Данаилов, а нашумява след кастинга на "Женени с деца в България" (родна версия на култовия американски сериал), който печели (заради ролята се превръща от брюнетка в блондинка). В момента е добре позната и от друг ситком, "All Inclusive", а в театъра сме я гледали в редица постановки като "Женитба", "Пипи", Питър Пан" и др. Преди време бе омъжена за колегата си Христо Терзиев, а в момента е в обятията на популярния водещ Драго Симеонов.

Лидия Инджова

Още едно добре познато име, Лидия също завършва при проф. Стефан Данаилов, а сред най-оценените ѝ роли е тази в сериала "Недадените". Позната е и от още куп участия, в "Стъклената река", "Вяра, любов и уиски", "Цахес", "Събирач на трупове" и "Съни Бийч". Има редица награди от фестивали у нас и в чужбина за театралните си изяви, а любопитен факт е, че макар да живее в България, всъщност е родена в Русия, но се мести у нас още на двегодишна възраст. През 2014-та заживява с любимия си в Белгия, а отскоро двамата (вече и със сина им) се подвизават в Люксембург, като филмовата ѝ кариера е на заден план.

Рая Пеева

Родена в София, Рая е от семейство, в което изкуството е на почит. Нейн баща е барабанистът и основател на групите "Спринт" и "Импулс" Пейо Пеев, а майка ѝ е актрисата Краси Демирова. Завършва НАТФИЗ при проф. Здравко Митков и само година по-късно става част от трупата на Младежкия театър. В биографията ѝ личат филми като "Пеещите обувки", в който е в ролята на естрадната ни легенда Леа Иванова, "Живи комини", сериалите "Скъпи наследници", "Ягодова луна" и др. Има и награда за дебют на театралната сцена за "Отблизо" и Икар за поддържаща роля в "Майстора и Маргарита". В личния си живот, от няколко години е заедно с колегата си Явор Бахаров.

Анелия Луцинова

Виждали сте я много пъти в шоуто на Комиците, откъдето трупа известност. Иначе красивата русенка завършва НАТФИЗ при Веселин Ранков, а след това се изявява в редица театрални пиеси - "Облак Рай", Горката Франция", Антигона". Снимала се е в сериала "Сутрешен блок", а също така и в британския "Плебеи". Любопитен факт за нея е, че е била национален шампион по джудо в ученическите си години, така че ако я заговорите на улицата, е добре да имате едно наум...

Климентина Фърцова

Може би най-младото нашумяло име в класацията ни, тя нашумява особено след участието си в екранизацията по историческия роман на Людмила Филипова - "Войната на буквите". Всъщност се изявява на сцена и пред камера от доста по-отдавна, като може да бъде видяна и в "Голата истина за група Жигули" на Виктор Божинов, "Белези" и нашумелия "Вина". Иначе завършва при проф. Пламен Марков, след което става част от трупата на Пловдивския драматичен театър. Гледали сме я в постановки като "Закуска в Тифани" по Труман Капоти, "Разбиване" по Нийл Лабют, "Отблизо" по Патрик Марбър и "Уют" на Камен Донев.

Мария Бакалова

Е, най-известното име в класацията оставяме за последно. Едва ли има много неща, които да не знаете за сексапилната бургазлийка, имайки предвид, че именно тя е лицето ни пред света на холивудската сцена. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Иван Добчев, а сред първите ѝ филми са "12A", "Трансгресия" и "Бащата". Големият пробив идва през 2020-та, когато е избрана след кастинг от Саша Барън Коен да изиграе дъщерята на Борат във втората част на поредицата. За изпълнението си е номинирана за Оскар, БАФТА и "Златен глобус", ставайки първата българка, бореща се за отличия от подобен ранг. От този момент нататък кариерата ѝ в Холивуд се развива стремглаво, като съвсем скоро ще я гледаме и като бившата половинка на Доналд Тръмп - Ивана на премиерата на "Стажантът" на фестивала в Кан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    Пффф
    Начии.. бих я вкарал в категорията.. напих се в дискотеката и свалих първата, която ми попадна
  • 8
    5
    чичомиткобрат
    Не е много красива, не е и грозна, най-добре ще бъде описана, че изглежда като утешителна награда.
  • 1
    4
    Пенчо Милков
    Упс! Исках да пръдна, ама се насрах. Кофти!
  • 4
    3
    FF
    боклучкиииииии.....жалки кухоглави боклучки...хаха..какво кино,какво изкуство,хаха...жалка история...ще стигнат и минат Коакнова ,ама никога,невъзможно!!
  • 7
    2
    русенец
    А кои са най-добрите актриси, в крайна сметка това е най-важното.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари