Русенецът Михаил Маринов спаси кръста в Свищов

3
Петнадесет мъже, от цялата страна – Русе, София, Свищов и Казанлък, скочиха в прохладните води на реката след кръста
Петнадесет мъже, от цялата страна – Русе, София, Свищов и Казанлък, скочиха в прохладните води на реката след кръста Снимка: Actualnosvishtov

Петнадесет мъже, от цялата страна – Русе, София, Свищов и Казанлък, скочиха в прохладните води на реката след кръста

Михаил Маринов от град Русе извади светия кръст от водите на река Дунав край Свищов, предаде Actualnosvishtov.com. В местността „Паметниците“, където всяка година се събират вярващите се състоя традиционния ритуал по спасяване на кръста от река Дунав.

Точно в 10:30 часа отец Михаил от свищовска духовна епархия отслужи молебен за здраве и благополучие, благославяйки присъстващите.

Петнадесет мъже, от цялата страна – Русе, София, Казанлък и др., скочиха в прохладните води на реката след полетелия кръст. Пръв сред всички беше Михаил Маринов от Русе, който сподели че участва в Свищов за втори път, но не за първи път изважда кръста.

На събралото се множество той пожела много здраве и силна вяра. Кметът на Свищов поздрави участниците, именниците и всички християни с празника на Богоявление като им пожела мир, любов и благоденствие. В края на ритуала се изви българско хоро около огромния огън, който бе запален за да осигури топлина на плувците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари