Русенчета станаха шампиони на България в състезание по правопис на английски

1
Двама са шампионите на България в състезанието по правопис на английски език Spelling Вее
Двама са шампионите на България в състезанието по правопис на английски език Spelling Вее

Двама са шампионите на България в състезанието по правопис на английски език Spelling Вее

Шестокласникът Антон Марков от ОУ "Любен Каравелов", гр. Русе, стигна до финалния кръг на състезанието. Той се изправи срещу четвъртокласника Сава Троански от Пазарджик. Победителката при “малките пчели“ до 4 клас е Екатерина Башева от ОУ “Иван Вазов“, също от Русе. Тя спечели финалния кръг, като се състезава срещу Георги Аврамов от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“, Варна, съобщиха организаторите от Фондация "Корпус за образование и развитие-КОРПлюС‘‘.

Антон стана шампион, след като спелува правилно думата attainment – постижения, от списъка с непознати думи. След победата той сподели, че с удоволствие и постоянство е учил правописа на думите на английски език. Той използвал флаш карти – с думи изписани върху едната им страна на английски, а от другата на български. Споделя, че тайната зад успеха му е в спелуването на думите със затворени очи. Шампионът при “големите пчели“ Антон Марков от Русе е запален програмист и участва на национален финал на Spelling Вее за втори път.

Неговият достоен подгласник - четвъртокласникът Сава Троански от ОУ “Проф. Иван Батаклиев“ в Пазарджик, освен страстта си към английския, е и запален математик с повече от 100 медала от математически състезания.

Екатерина Башева спелува правилно думата discipline – дисциплина, от последния кръг с непознати думи. Тя сподели, че с удоволствие учи думите и чете на английски език, а модели за подражание са по-голямата ѝ сестра и брат, които също са участници в състезанието. Нейният конкурент - третокласникът Георги Аврамов показал завидна увереност с правилно спелуване и на най-трудните думи, добавят организаторите.

В България състезанията Spelling Вее се провеждат за четиринадесета година, организирани от Фондация "Корпус за образование и развитие-КОРПлюС" в партньорство с Фондация "Америка за България", с подкрепата на Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката (МОН).

Тази година над 8500 ученици от цялата страна участваха в училищните и регионалните състезания, които излъчиха 30 финалисти при “големите пчели“ - до 7 клас, и двадесет и четирима до 4 клас.

Кенет Мертен, посланик на САЩ в България, Нанси Шилър - президент на Фондация "Америка за България" и Емили Сърджънт Бийсли, президент на Американския колеж в София, пожелаха успех на участниците в състезанието и в учението, и благодариха на учителите, родителите и организаторите от КОРПлюС за подкрепата.

Всяка година участниците в Spelling Вее в цялата страна се включат в съпътстващи кампании. Тазгодишната беше под надслов ВЕЕ Green. Така организаторите насърчават учениците да вземат участие в различни инициативи, свързани с опазването на околната среда. Задачите бяха свързани с водене на природосъобразен начин на живот, ограничаване на вредните за околната среда продукти и пестене на природни ресурси, добавят организаторите.

/ЙВЛ

/ТС/

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Герги
    Оправете си снимката! На нея не са двамата шампиони от Русе.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари