Русе отново се включва в „Да изчистим България заедно“

1
Събитието е насочено към личната отговорност, бъдещето и възпитанието на децата
Събитието е насочено към личната отговорност, бъдещето и възпитанието на децата Снимка: BTV

Събитието е насочено към личната отговорност, бъдещето и възпитанието на децата

Областна администрация – Русе и през тази година ще съдейства за реализирането на кампанията на „Да изчистим България заедно“.

Събитието ще се проведе на 17 септември и ще бъде под надслов „Подай ръка на природата“. То ще е насочено към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещото и възпитанието на децата.

Областната администрация в крайдунавския град ще окаже пълна техническа и логистична помощ за провеждането на кампанията, като същевременно служители от институцията ще се включат в почистване на определен район в рамките на града. Мястото, където ще чистят от Областната управа, ще бъде съобщено през следващите дни.

„Социалната отговорност е неразделна част от политиката на администрацията. През годините са осъществени множество инициативи, свързани както с опазване на природата и облагородяване на средата за живот, така и с други аспекти от ежедневието ни – напр. осигуряване на заетост на различни рискови групи, а също и подкрепяне на млади таланти“, заяви областният управител Анатоли Станев. Той отбеляза още, че Областната управа е била и сред пионерите в България при въвеждането на електронното управление преди няколко години, което освен намалена административна тежест и по-бързо обслужване на гражданите е способствало още за пестене на природни ресурси и опазване на околната среда. „Използването на хартия е сведено до минимум. Разпечатват се най-необходимите документи и тези, които са заявени за получаване на ръка от гражданите“, коментира още Станев. „Считам, че подкрепяйки кампанията „Да изчистим България заедно“, доказваме, че само когато сме обединени около обща цел и вървим заедно напред, може да изградим едно по-добро бъдеще“, категоричен бе областният управител.

Същевременно до кметовете на осемте общини и ръководителите на всички организации и териториални поделения на държавни структури в региона са изпратени писма от Областна администрация с призив са включване в доброволческата инициатива. „Разчитаме на вашата съпричастност, като се включите в инициативата чрез организация и реализация на дейности по почистването“, призовава областният управител.

През последните години Областната администрация в Русе се утвърди като един от водещите партньори на кампанията не само на регионално, но и на национално ниво. За това тя бе отличавана многократно.

От началото на кампанията досега – близо 2 500 000 доброволци, с ръкавици и чували, са допринесли за по-чиста България.

Отново необходимите материали (чували, ръкавици и ваучери за гориво, използвано при извозването на отпадъците), осигурени от Министерството на околната среда и водите, чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната /ПУДООС/ ще бъдат доставени директно в общините в страната от Асоциацията на еколозите от общините в България /АСЕКОБ/ и РИОСВ в периода от 10 до 16 септември. И тази година, със съдействието на Министерството на околната среда и водите оказва, като партньор на кампанията - в деня на почистването 17 септември общините са освободени от дължимата такса за количествата депонирани отпадъци, за да бъдат реално насърчени да организират прибирането на отпадъка от своята територия.

От Областната управа апелират към всички институции и граждани, включващи се в инициативата да изпратят информация за мястото на почистване, броя на доброволците и събраното количеството отпадъци на е-mail: [email protected].

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Гост
    Хубаво, ама не чистят онези, които я цапат, а я чистят онези, които не цапат.
  • 13
    1
    daskal
    Аха. После пак ще могат да си хвърлят боклуците където и както сварят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари