Румен Спецов: „Митници“, МВР и НАП нанесоха сериозен удар срещу наркотрафика

0
Служителите на Агенция „Митници“ заловиха над 402 кг. хероин
Служителите на Агенция „Митници“ заловиха над 402 кг. хероин Снимка: МВР

Служителите на Агенция „Митници“ заловиха над 402 кг. хероин

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов определи като изключително сериозен удар по наркотрафика, заловените от служителите на Агенция „Митници“ над 402 кг. хероин. В разкриването на наркотика са участвали и представители на НАП и МВР, като действията са в рамките на специализирания план за засилен контрол на граничните пунктове чрез съвместни екипи от полицаи, данъчни и митнически инспектори.

На 17 април, на митническия пункт на ГКПП „Капитан Андреево“, е спрян тир с турска регистрация, пътуващ от Иран към страна в ЕС. По метода на „анализ на риска“ камионът е преминал през рентген, при който митническите инспектори установили различни плътности в превозваните стоки – общо 156 матрака. Това усъмнило служителите на Агенция „Митници“. При по-детайлната проверка на матраците са открити 618 пакета, съдържащи бежов цвят, които при полевия тест са реагирали на хероин. Общата стойност на заловената дрога е 16 727 377 лв.

Поздравявам колегите от Агенция „Митници“ и служителите от МВР и НАП, участвали в разкриването на това голямо количество наркотик. Всички те показаха колко е важно да се работи в екип с една обща цел – по-сигурни граници на ЕС. Уверен съм, че ще продължим да работим така добре заедно и в бъдеще, като сме безкомпромисни срещу опитите за нарушаването на законите“, заяви Румен Спецов минути след приключване на пресконференцията, на която бяха съобщени резултатите от проведената акция. В брифинга участие взеха още вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, вътрешният министър Калин Стоянов, директорът на Агенция „Митници“ Георги Димов и Иван Стоянов – окръжен прокурор на Хасково. По думите на Георги Димов в момента се прави анализ на случая, като ще бъдат взети още по-сериозни мерки за затягане на контрола на границата с цел противодействие на трафика и контрабандата на акцизни стоки.

Този резултат е следствие на засиленото взаимодействие между четирите служби от Министерство на финансите и Министерство на външните работи – Агенция „Митници“, НАП, ГДБОП и ГД „Гранична полиция“. Целият капацитет на българските институции ще бъде използван, за да бъдат защитени интересите на българските граждани. Уверена съм, че скоро България ще е пълноправен член на шенгенското пространство“, заяви още Людмила Петкова, като поздрави служителите за свършената отлична работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари