Румен Радев: Ревността на ПП-ДБ е абсолютно смехотворна!

1
Договорът с „Боташ“ беше сключен при критични за България обстоятелства, когато кабинетът на Кирил Петков ни остави без газ, без интерконектор, без слотове и търгове, обясни президентът
Договорът с „Боташ“ беше сключен при критични за България обстоятелства, когато кабинетът на Кирил Петков ни остави без газ, без интерконектор, без слотове и търгове, обясни президентът Снимка: Румен Радев / Facebook

Договорът с „Боташ“ беше сключен при критични за България обстоятелства, когато кабинетът на Кирил Петков ни остави без газ, без интерконектор, без слотове и търгове, обясни президентът

"Нелепо е хората, които до вчера бяха коалиционни партньори с ГЕРБ и ДПС, в момента да им се привижда, че президентската институция колаборира с тях. Тази ревност е абсолютно смехотворна. Вместо да ни занимават ежедневно със своите фантазии, те дължат отговор на българските избиратели дали ще възродят порочната сглобка и ще формират мнозинството, което ни докара до промените в конституцията, оказали се недоносче и генератор на хаоса с всички проблеми, с които трябва да се справяме днес."

Така президентът Румен Радев коментира изказването на Кирил Петков: "Има, явно, тайна координация от моя гледна точка между Бойко Борисов, Делян Пеевски и Румен Радев."

"Отговорността за служебното правителство носят именно партиите, които сътвориха тези конституционни промени, и пряко министър-председателят. Намесих се по отношение на предложението за нов външен министър, тъй като то излиза извън границите на нормалността предвид факта, че министърът на външните работи е пряко отговорен за изборите в чужбина. А заместник-председател на партия да организира вота, в който партията му участва, би дискредитирало целия изборен процес. Трябва да отбележим, че макар да му отне почти седмица, Даниел Митов най-сетне проумя, че ако го бях назначил на поста, той щеше да изпадне в тежък конфликт на интереси", допълни държавният глава.

Предложението на Димитър Главчев да бъде и външен министър

"Струва ми се, че служебният премиер още не е осъзнал с какво точно се е заел и нека се консултира с експерти за авангардното си предложение да поеме и поста на министър на външните работи. Много е важно какъв екип от заместници ще се сформира във външно министерство, защото нека не си правим илюзиите, че г-н Главчев ще може да овладява всички процеси там. За поста има много подходящи дипломати, а е важно служебното правителство да осигури нормална среда за провеждане на изборния процес."

Договорът с „Боташ“

"Договорът с „Боташ“ беше сключен при критични за България обстоятелства, когато кабинетът на Кирил Петков ни остави без газ, без интерконектор, без слотове и търгове. Тогава въпросният премиер се молеше на турския президент за един-единствен слот и то без успех. Затова на този договор следва да се гледа всеобхватно и да се анализират всички тенденции на енергийния пазар и консумацията на газ в региона. С въвеждането на глупавата "енергийна вноска" ПП-ДБ дискредитираха обаче страната ни като партньор и търговец в цяла Европа и тепърва ще трябва да се възстановява доверието. Ако не могат да се реализират амбициите България най-сетне да продава газ, защото договорът с „Боташ“ дава достъп до терминали за втечнен газ, то тогава нека договорът се преразгледа, но не да се изхожда от моментната картина на пазара, а се гледа занапред и в регионален мащаб."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    до 1
    уахахах,уахаха,фена на най-големия лъжец простото киро летеца да говори за патологични лъжци е някакъв нонсенс! Явно си мазохист, щом продължаваш да вярваш на киковите лъжи! Сега какво ще лъже, пак ли няма да се чифтосва с боко или какво, сега няма с копейкин ли, или пък нещо със шиши?!? Пълна шизофрения, ама се кефя как за да избягат от „чепа“ на радев се надянаха на два „чепа“ - боковия и на шиши! Ама както казват хората - и най-умния си е малко прост, а те не са от най-умните, значи са си много прости! Можем да им изпеем една заупокойна на тези избори!
  • -11
    1
    на патологичните лъжци им...
    Радев, аре у лево лъжецо!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари