Румен Радев: Аз отдавна апелирам не за спешни, а за аварийни мерки в армията

2
Процесите по модернизация в армията се движат мудно, обясни президентът
Процесите по модернизация в армията се движат мудно, обясни президентът Видео: NOVA

Процесите по модернизация в армията се движат мудно, обясни президентът

Напоследък България свикна с честата смяна на правителства и парламенти. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев в Деня на храбростта.

В днешното време на кризи, войни и несигурност не можем да свикнем с неглижирането на българската армия, където процесите по модернизация се движат мудно. Помните, че ми отне свикването на няколко последователни консултативни съвета за национална сигурност, за да се задвижи процесът по модернизация. На настоящия парламент му отне почти година, за да приеме разработената от служебното правителство на г-н Донев инвестиционна програма за модернизация. А, аз отдавна апелирам не за спешни, а за аварийни мерки“, допълни той, цитиран от NOVA.

Държавният глава поздрави партиите, че са взели решение за повишаване на заплатите на военните.

Има много по-голяма гъвкавост и адаптивност в отбранителната политика, в планирането и разходването на ресурсите, така че да градим адекватни отбранителни способности. Хората да виждат в армията надежден щит за своята сигурност в рамките на колективната отбрана”, поясни той.

Относно изграждането на Национална детска болница у нас, президентът заяви, че това трябва да е приоритет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари