Румен Гечев: 1100 лева минимална заплата не е голямо повишение

1
Една от идеите е минималната работна заплата да се определя в размер на 50 на сто от средната брутна заплата за страната за период от 12 месеца
Една от идеите е минималната работна заплата да се определя в размер на 50 на сто от средната брутна заплата за страната за период от 12 месеца Видео: NOVA

Една от идеите е минималната работна заплата да се определя в размер на 50 на сто от средната брутна заплата за страната за период от 12 месеца

В предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS Румен Гечев, водач на листата на БСП във Видин и втори в европейската листа на партията, коментира предложените от партията промени в Кодекса на труда.

Една от идеите е минималната работна заплата да се определя в размер на 50 на сто от средната брутна заплата за страната за период от 12 месеца.

„Когато формираме предложенията, правим сравнителен анализ какво правят другите страни членки на ЕС, какви са директивите, които трябва да изпълним. 1100 лв. минимална работна заплата, тоест 50 процента от средната, е в пълно съответствие с европейската програма. Това не е толкова голямо повишение”, поясни той.

Цялата ни социална програма струва 2 милиарда и половина лева. В нея влизат детски и майчинство. Уточнили сме бюджетния дефицит”, коментира още професорът.

По думите му от партията са твърдо „за” ядрената енергетика, завършване на АЕЦ „Белене” и разширяването на АЕЦ „Козлодуй”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    до 2
    Аре стига комунистически глупотевини, а? Че от инженери по електротехника и електроника ми се е изправяла косата. Дето и осмокласник може да им води лекции. Обща минимална работна заплата за чистачка, инженер или санитарка. Ако не му е кеф - аре в частния сектор! Там дипломи не искат! Искат знания и умения.
  • 4
    2
    Русе
    Всяка позиция трябва да има своя минимална работна заплата. не може минималната на чистачката и минималната на инженер магистър или икономист да са еднакви.
  • 3
    1
    Балканеца
    Айде и тука, Агент Економов раздава акъл.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари